Rekord til junior-rytter fra Odense

Lasse Norman Hansen fra Cykling Odense slog i dag ny DM-rekord i 4 km. individuelt forfølgelsesløb ved VM i banecykling i Ballerup.

Den kun 18-årige juniorrytter fra Nr. Søby ved Årslev er et af de varmeste danske cykeltalenter lige nu, og Danmarks Cykle Union har givet ham chancen i det individuelle forfølgelsesløb.

Med tiden 4.22.239 satte Lasse Norman Hansen en ny DM-rekord.
Dermed overgik Lasse Norman Hansen den 14 år gamle rekord sat af Michael Sandstød. Den lød på 4.24.427 minutter.

Rekorden rækker dog kun til en 8. plads, og dermed ikke nok til en plads i finalen.

Ved U-VM 2009 blev det til bronze til Lasse Normann Hansen i enkeltstart på landevejen.

Er selv overrasket

- Det kommer meget bag på mig. Det er otte sekunder hurtigere, end jeg havde regnet med, siger Lasse Norman Hansen til Ritzau..

- Det gik bare pisse godt. Jeg startede lidt hurtigere, end jeg skulle, men jeg følte mig ovenpå hele vejen. Det gav mig meget, at jeg startede så hurtigt, men havde jeg kørt endnu mere jævnt, havde jeg måske kørt hurtigere, forklarer han.

Lasse Norman Hansen har satset alt på at gøre det godt til VM for at vise overfor Danmarks Cykle Union, at han er fremtidens mand. Han vil fortsat køre både bane og landevej, men har helt klart sin force som temporytter.

Satser nu på VM for juniorer

Lasse Norman Hansen håber nu at gøre en god figur ved det kommende VM for juniorer.

- At sætte en dansk rekord er jo fantastisk. Jeg havde visualiseret løbet for mig mange gange, men aldrig i dette tempo, siger han.

Michael Sandstøds rekord fik lov at stå i 14 år. Men så lang tid tror Lasse Norman Hansen ikke, at hans nye rekord kommer til at stå.

- Den står, til jeg slår den igen, siger Lasse Norman Hansen til Ritzau.

Læs mere