Resultatløst møde om gartnerkrisen

Endnu en gang endte et møde om krisen i gartnerierhvervet uden resultat. Miljø- og energiminister Svend Auken vil nu undersøge mulighederne for at hjælpe gartnerne i EU. Se interview med Svend Auken

Auken udtrykker forståelse for gartnerne

Endnu en gang endte et møde om krisen i gartnerierhvervet uden resultat. Miljø- og energiminister Svend Auken(S) vil nu undersøge mulighederne for at hjælpe gartnerne i EU.

"Jeg kan ikke sige andet end, at det er skuffende og frustrerende". Så kort er kommentaren fra formanden for Danske Erhvervsgartners forening, Poul Thage Pedersen, efter at et møde mellem de energipolitiske ordfører i folketinget og Miljøminister Svend Auken torsdag endte uden resultat.

I løbet af januar er to møder mellem gartnerbranchen og DONG ligeledes endt resultatløse.

Svend Auken, som efter gartnernes opfattelse, sidder med nøglen til en løsning, udtrykker stor forståelse for gartnerierhvervet problemer, men samtidig mener ministeren, at det er svært at finde en løsning, der forfordeler et enkelt erhverv.

De danske erhvervsgartnere kræver at deres pris på naturgas bliver på samme niveau som deres kolleger i Holland betaler. Men DONG har hidtil afvist at lave en særlig regulering af prisen på naturgas til gartnerne.

Sammen med fødevareministeren og erhvervsministeren er Svend Auken indkaldt til samråd om gartnerkrisen på onsdag. Det er det ærøske folketingsmedlem Ebbe Kalnæs(CD), der har indkaldt de tre ministrer til samråd.

Efter dagens møde i Folketinget vil Miljøministeren nu undersøge mulighederne for en særlig pris på naturgas til gartnerne - blandt andet i EU.