I det fynske folks tjeneste

S: Brotaksten skal ned med 25 procent

Socialdemokraterne vil have brotaksten på Storebæltsbroen ned med 25 procent. Taksnedsættelsen skal gælde for almindelige bilister, campingvogne og godstransport.

-

Socialdemokraterne vil have brotaksten på Storebæltsbroen ned med 25 procent, oplyser Poul Andersen, der er trafikpolitisk ordfører for Socialdemokraterne.

Taksnedsættelsen skal gælde for almindelige bilister og campingvogne.

- Vi må ikke glemme de mange brugere, som hver dag lægger millioner af kroner i betaling. De skal ikke vente 20 år på den økonomiske gevinst, siger Poul Andersen, der også varsler, at de løbende prisstigninger kan sættes i stå, så længe renten på gælden fortsætter med at være så lav som nu.     

Socialdemokraterne mener, at det derfor vil være rimeligt at nedsætte takserne nu.  Det er meget billigere at køre over Øresundsbroen end over Storebælt. Det er den forskel, som Poul Andersen ønsker at være med til at udligne.  

- Jeg vil opfordre trafikministeren til snarest at iværksætte den nødvendige beslutningsproces, så vi i det nye år kan få sat taksterne ned.  Vi forventer ikke, at der med en sådan takstnedsættelse sker nogle nævneværdige forskydninger i trafikmønsteret, men der bliver en billigere adgang mellem de enkelte dele af Danmark, siger Poul Andersen.