I det fynske folks tjeneste

Sag om overproduktion af svin skal måske gå om

Landets største svineproducent glemte angiveligt at fortælle myndighederne om 21.000 svin i strid om overproduktion. Det kan komme producenten til gode.

-

Landets største svineproducent glemte angiveligt at fortælle myndighederne om 21.000 svin i strid om overproduktion. Det kan komme producenten til gode.

Jordbrugskommissionen skal måske igen behandle den store sag om overproduktion af svin hos Danmarks største svineproducent, Eskelund A/S på Fyn.

Eskelund mener, at sagen bør gå om, fordi der har manglet vigtige oplysninger. Bl.a. er Eskelund kommet i tanker om 21.000 slagtesvin, som virksomheden har glemt at fortælle kommissionen om.

Svinene blev produceret på tre fynske gårde ejet af andre. Men de blev produceret på et tidspunkt, der gør, at de bør tælles med til det, Eskelund har ret til at producere, mener Eskelunds advokat, Frantz Dolberg, ifølge Fyens Stiftstidende.

Hvis sagen skal gå om, kan det betyde, at Eskelund alligevel ikke skal begrænse sin svineproduktion så meget som tidligere besluttet. Jordbrugskommissionen har krævet produktionen skåret ned fra 90.000 til 30.000 svin.
/ritzau/