Sejlende damer besøger Fyn

Tre sejlende damer, der indgår i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus, besøger i disse dage Fyn.

Tre sejlende betonskulpturer, der repræsenterer tre stadier i en kvindes liv, ankom til Middelfart den 21. juni, hvor de lå i fire dage. Mandag drog de til Assens, besøgte Faaborg tirsdag, onsdag går turen til Svendborg, og Fyn-turen slutter torsdag i Lohals.

 
 
Foto: Kjeld Schneider

Kvindefigurerne med titlen Life-boats, er skabt af den norske kunstner Marit Benthe Norheim og er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

- Hele ideen bag den Europæiske Kulturhovedstad er at skabe møder mellem mennesker gennem kultur. Her er Life-boats vores fornemme ambassadører. Med de tre skulpturer trækker Life-boats tråde til det, som er fælles for alle kvinder, og samtidig rummer de en række stærke personlige beretninger om kvindeliv og kvinders levevilkår, fortæller administrerende direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews.

 
 
Foto: Kjeld Schneider

De tre skulpturer er søgående skibe på 12 meters længde og tre meters højde. De stikker 1,10 meter under vandoverfladen og sejler op til fire sømil i timen.

De repræsenterer hver et stadium i en kvindes liv:

  • Mit skib er ladet med længsel (den unge)
  • Mit skib er ladet med liv (den gravide)
  • Mit skib er ladet med minder (den gamle)

Billederne her i artiklen er taget af Kjeld Schneider, da Life-boats ankom til Faaborg tirsdag, og som han venligt har sendt til TV 2/FYN.

 
 
Foto: Kjeld Schneider

 

Oversigt

    Oversigt