Skybruddet er overstået

Regnvejret er stilnet af over hele Danmark, lyder meldingen fra DMI. Bornholm blev ramt hårdest. Fyn slap billigt.

Mandagens kraftige regnvejr har lagt sig i det meste af Danmark, men ikke alle slap lige nådigt gennem den våde omgang.

Et skybrud ramte nemlig mandag aften Bornholm, og i Rønne målte DMI 26 millimeter regn over en periode på 10-20 minutter.

Definitionen på et skybrud er, at der skal falde mindst 15 millimeter på 30 minutter.

Sidst, Danmark blev ramt et virkelig slemt skybrud, var 2. juli sidste år, hvor særligt København og Sjælland blev hårdt ramt.

Skybruddet gav massive oversvømmelser, store trafikale problemer, og mange bygninger blev beskadiget.

Skybruddet på solskinsøen er dog ovre igen, og ud over en kraftig blæst de kommende timer er der fornuftigt vejr på vej til bornholmerne. Det gælder i øvrigt hele Danmark, der helt indtil fredag kan se frem til pænt vejr med sol i perioder.

Sent søndag aften varslede DMI, at kraftig regn ville ramme Danmark i løbet af mandagen - nogle steder helt op til 35 millimeter over seks timer.

Men ud over Bornholm slap resten af Danmark for et ødelæggende skybrud i denne omgang.

Det betyder dog ikke, at regnen ikke har gjort sit indtog i resten af landet, og særligt øst- og sønderjyderne har fået en ordentlig skylle i løbet af mandag eftermiddag.

Flere steder i Øst- og Sønderjylland er der faldet op mod 30 millimeter regn. Sjælland, Fyn, Vest- og Nordjylland er sluppet væsentlig billigere.

- Regnvejret har passeret Danmark hurtigere, end vi havde regnet med, siger vagthavende meteorolog Thyge Rasmussen fra DMI.

Ifølge DMI's prognoser når temperaturerne de kommende dage op omkring de 15-20 grader, mens weekenden byder på mere regn.

Oversigt

    Oversigt