'Snestormslignende tilstande' fredag: Vinterferie, tæt trafik og et bælte af sne er på vej

Vejdirektoratet og Fyns Politi opfordrer bilisterne til at køre efter forholdene og komme af sted i god tid.

Mange biler på vejene og et bælte af sne, der trækker op fra syd til nord.

Det kan blive realiteten fredag, hvis man skal tro Vejdirektoratets og TV 2 Vejrets prognoser. Dermed kan de isglatte veje torsdag morgen blive en udfordrende optakt til en kaotisk start på vinterferien for mange. 

Senest har også DMI meldt ud, at der ventes 'snestormslignende tilstande' fredag.

Om det, der lander fra himmelen, bliver hvidt, vådt eller en blanding afhænger som altid af temperaturen.

- Og fredag er temperaturen lige præcis på vippen, siger Jacob Mouritzen fra TV 2 Vejret.

- En halv grad kommer til at betyde rigtig meget. Det ser ud til, at det på Fyn sandsynligvis vil falde som sne eller halvtungt tøsne. Dele af Fyn kan få slud og regn. Jo længere nord på man bor, desto større er chancerne for, at det falder som mere eller mindre tør sne.

Fredag bliver også blæsende, og derfor er der også risiko for snefygning. 

Der varsles kraftigt snefald i en stor del af landet.
Der varsles kraftigt snefald i en stor del af landet.
Foto: Grafik TV 2 Vejret


Tæt trafik

Vejdirektoratet forventer særligt, at der fredag mellem klokken 14 og 18 vil være tæt trafik på vejene, og at det kan skabe mindre kødannelser. 

Lasse Andersen, der er vagthavende ved Vejdirektoratet, minder om, at selvom temperaturen skulle stige i løbet af dagen, kan det stadig være tæt på minusgrader på vejene.

- Min anbefaling er, at man kører uden for de mest pressede tidspunkter. Alt efter hvordan vejret udvikler sig, kan man køre senere på aftenen eller vente til lørdag eller søndag, siger Lasse Andersen.

Resten af weekenden forventer Vejdirektoratet ikke, at der på samme måde bliver tryk på vejene, ligesom TV 2 Vejret heller ikke melder om minusgrader i de dage.

GFzyLyqXQAA0B5u
Foto: Grafik: Vejdirektoratet


En plan

Fyns Politi havde travlt tidligt torsdag morgen. På to og en halv time rykkede man ud til 15 uheld på de veje, som i løbet af natten var blevet isglatte. Det var så mange, at lederen af vagtcentralen og fungerende vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Rasmus Tyllesen i en pressemeddelelse sagde, at han er overrasket over, at bilisterne ikke sætter farten mere ned, når de bemærker, at det er glat.

Ingen kom alvorligt til skade ved de mange uheld, men det skabte store forsinkelser på de fynske motorveje i løbet af morgenen.

Fyns politi forventer, at fredag bliver en store rejsedag, hvor mange mennesker skal køre fra en landsdel til anden.

- Vi er i dialog med vores samarbejdspartnere, Vejdirektoratet og Beredskabet i forhold til, hvad vi kan forvente, og hvad vi kan lære af i dag. Og så laver vi en plan efter det, fortæller Rasmus Tyllesen.

Han opfordrer i den forbindelse til, at bilisterne kører efter forholdene, og at de kommer af sted i ordentlig tid.

Fotograf: Thomas Larsen Bjerre


Oversigt

    Oversigt