Søren Møller kritiserer konservativ kulturpolitik

Odenses konservative rådmand kritiserer nu sine partifæller i regeringen for at føre en ødelæggende kulturpolitik. Dermed slutter Søren Møller sig til et kor af borgerlige kommunalpolitikere , der er utilfredse med regeringens linje. 

-

Odenses konservative rådmand kritiserer nu sine partifæller i regeringen for at føre en ødelæggende kulturpolitik. Dermed slutter Søren Møller sig til et kor af borgerlige kommunalpolitikere , der er utilfredse med regeringens linje.  Det skriver Berlingske Tidende.

Sammen med Københavns kulturborgmester - venstremanden Martin Geertsen - opfordrer Søren Møller,  regeringen til at stoppe nedskæringerne på kulturen.

Vend bøtten
\"Der spilles mindre teater, skabes færre eksperimenter, lukkes teatre. Jeg tror også, regeringens nedskæringspolitik har taget modet fra kunstnere og kostet ideologiske vælgere\", siger Søren Møller til Berlingske Tidende.

Rådmanden, der også er næstformand for de konservative, opfordrer regeringen til at \"vende bøtten\" i forhold til kulturlivet.

Malplaceret kritik
Venstres kulturordfører Ester Larsen er overrasket over kritikken, som hun finder malplaceret.

\"Vi er på ingen måde kulturfjendske, men vi har måttet bøje os for, at kulturen også skal bringe sit bidrag til regeringens prioritering af sundhed, ældre og børnefamilier\", siger Ester Larsen til Berlingske Tidende.