Spyttest er en succes: Nu rykker privat firma ud i flere store byer

Modtagelsen af den fynske virksomhed Pentabases spyttest har været så overvældende, at virksomheden nu planlægger at rykke ud i flere danske byer.

En timelang kø - eller en 100-kroners forlomme for en spytklat. 

Hvis du er træt af det første, kan den fynske virksomhed Pentabase afhjælpe med det andet.

Onsdag før Kristi himmelfartsdag rykkede virksomheden ud i Odense med testbiler, hvor man for 100 kroner kunne få foretaget en PCR-baseret spyttest, og modtagelsen af testen var overvældende.

- Muligheden for at få taget en hurtigtest, den er der et kæmpe behov for, fortæller operationel direktør i Pentabase Claus Pedersen Blicher.

Udvider til resten af landet

Efter succesen med odenseanernes modtagelse af Pentabase-testen udvider virksomheden nu til resten af landet.

- Lige nu kigger vi på at sætte en fast bil ud i flere af de større byer i hele Danmark. Som udgangspunkt drejer det sig blandt andet om byer som København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg, forklarer Claus Pedersen Blicher.

Pentabase forventer, ifølge Claus Pedersen Blicher, at interessen for spyttesten vil være lige så stor i resten af landet, som den har været i Odense.

- Den virkelighed, der er i Odense, er mange steder, og hvis systemet ikke kan håndtere testkapaciteten, så kan vi hjælpe, siger Claus Pedersen Blicher.

Dyrere, men mere sikker

Vil man springe køen over og testes hurtigere, skal man altså slippe 100 kroner. 

Svaret kommer i løbet af den samme dag, nogle gange ned til to timer efter testen er foretaget, så man kan altså ikke svinge forbi en Pentabase-bil og blive testet et kvarter inden, man skal fremvise et coronapas, til gengæld kan man - ifølge Claus Pedersen Blicher, forvente et mere præcist resultat.

- Generelt oplever man i offentligt regi, at raten for et inkonklusivt resultat ligger et sted mellem tre og syv procent, vores rate ligger under 0,5 procent, forklarer han.

Prisen på en spyttest fra Pentabase ligger normalt på 195 kroner, men som introduktionstilbud kan man betale 100 kroner.