350 kilometer ekstremløb: 63-årige Hilmer løber rundt om Fyn

Som den eneste gennemfører fynske Hilmer Storm søndag ekstremløbet Fyn Rundt. 350 kilometer på fem dage.

Der er omkring 350 kilometer rundt om Fyn til fods.

Det har 63-årige Hilmer Storm fra Torø Huse lært på den hårde måde, når han søndag aften ankommer til Kerteminde.

- Der er mange, der siger, at når man kommer i en vis alder, så kan man ikke det, og så kan man ikke det. Jeg har altid sagt, at det er noget pjat, siger Hilmer Storm til TV 2 Fyn.

Når han krydser målstregen søndag, gennemfører han samtidig som den eneste den tredje udgave af ekstremløbet Fyn Ultra.

Den eneste tilbage

Da løbet blev skudt i gang onsdag morgen klokken otte var der fire deltagere, men de tre andre måtte give op undervejs. To af dem allerede den første aften omkring Bogense og den tredje lørdag formiddag syd for Faaborg.

- Det er meget forskellige typer, der melder sig til sådan et løb. Det kan både være marathonløbere, som har lyst til en ultimativ udfordring, og så kan det være nogen, som kommer med en anden baggrund. Det kan for eksempel være bjergbestigning, fortæller Morten Grundsøe, som er Race Director for Fyn Ultra.

Fyn Ultra er et såkaldt Endurance Run, hvor det gælder om at komme hele øen rundt indenfor en afgrænset tidsperiode.

- Der er afsat 100 timer, og det er jo så spørgsmålet, om man kan gennemføre og så samtidig gøre det på under 100 timer, siger Morten Grundsøe.

Slår tiden til efteråret

Målet om de 100 timer når Hilmer Storm dog ikke helt. Da TV 2 Fyn mødte ham ved Revsøre lidt syd for Nyborg var de 100 timer netop udløbet, og han manglede stadig omkring 35 kilometer, men humøret var alligevel højt.

- Energimæssigt har jeg masser af overskud, men jeg er godt klar over, at det er psykisk, fordi jeg er tæt på mål. Så får man ekstra kræfter, siger Hilmer Storm.

Turen har da heller ikke været forgæves, for Hilmer Storm har fået vigtig erfaring med, som han kan bruge, når han har tænkt sig at prøve igen til efteråret.

- Jeg havde en plan om at komme under 100 timer, og det gør jeg ikke. Men nu har jeg løbet turen under pres, så jeg har affotograferet en hel masse scenarier, hvor jeg kan spare tid næste gang, siger Hilmer Storm.

Hilmer Storm gennemførte søndag ekstremløbet Fyn Ultra.
Hilmer Storm gennemførte søndag ekstremløbet Fyn Ultra.
Foto: Morten Urup