Svært at finde betjente til Bendtsen-sag

Der har været svært for Fyns Politi at finde betjente til at undersøge sagen om tidligere minister Bendt Bendtsens (K) jagtture og golfrejser.

Bendt Bendtsen var ansat som betjent ved Fyns Politi fra 1984 til han blev minister. Mange betjente har kørt patrulje eller er privat venner med Bendt Bendtsen, skriver BT.

Derfor har det være svært at finde betjente til at undersøge sagen om de 63 jagtture og golfrejser, som Bendt Bendtsen i sin ministertid har deltaget i.

- En række af vores politiansatte og ledere har bedt om at blive fritaget fra sagen, fordi de kommer privat sammen med Bendt Bendtsen eller har kørt patrulje samme med ham, siger chefanklager Jan Stick til BT.

Sagen bliver ved Fyns Politi

Chefanklager Jan Stick har ikke selv været ansat ved Fyns Politi samtidig med Bendt Bendtsen. Han var på det tidspunkt ansat ved Politiet i Tønder.

Bendt Bendtsen har så sent som i 2006 og 2007 deltaget i den årlige nytårsfrokost med de ansatte ved Fyns Politi.

Det er nu lykkedes at finde betjente, der kan efterforske sagen fortæller Jan Stick til TV2/FYN. Så sagen bliver ved Fyns Politi.

- Der er kun hvis politidirektøren ved Fyns Politi er inhabil, at sagen ikke han føres her. Men det er han ikke, så vi beholder sagen, siger Jan Stick til TV2/FYN.