I det fynske folks tjeneste

Tørklædechauffør fyret for pjæk og pral

Massiv kritik får nu Arriva til at afsløre baggrunden for fyringen af buschaufføren fra den fynske tørklædesag. Chaufføren havde pjækket og pralet med det.

Massivt pjæk og efterfølgende pral over for to kolleger om de dejlige "feriedage".

Det er årsagen til, at buschaufføren fra tørklædesagen på Fyn blev fyret, lyder det nu fra busselskabet Arriva.

Det er første gang, at selskabet afslører den præcise årsag til fyringen, men det er nødvendigt for at stoppe teorierne om, at chaufføren bliver straffet for at afvise en tildækket somalisk kvinde, der ikke ville legitimere sig med andet end sit buskort, siger Arrivas kommunikationsdirektør Jan Wildau.

- Konspirationsteorierne har nået et niveau, hvor vi bliver nødt til at opgive vores princip om ikke at udstille en medarbejder, vi har sagt farvel til. Der spekuleres både i, at det er vores indstilling til burkasagen eller politisk pres fra bestyrelsesformand eller andre i FynBus, der har ført til fyringen. Jeg vil gerne fastslå, at det intet har på sig. Det er simpelthen en helt banal sag om massivt pjæk, der er årsagen til fyringen, siger Jan Wildau til Ritzau.

Arriva: Pjækkeriet kulminerede i påsken

Pjækkeriet kulminerede i forbindelse med påsken. Chaufføren har i forvejen haft to sager om dårlig og voldsom opførsel over for henholdsvis kolleger og en passager.

Han var stadig i sin prøvetid i jobbet, da han ifølge Jan Wildau op til påske igen valgte at melde sig syg fra arbejde og efterfølgende prale med pjækkeriet over for en menig medarbejder og en medarbejderrepræsentant. De gik efterfølgende til ledelsen, som umiddelbart efter fyrede chaufføren.

- Arriva har intet at udsætte på ham i forhold til hans håndtering af den somaliske kvinde. Han fulgte FynBus' billetteringsprocedure korrekt. Men grinende praleri omkring pjæk i prøvetiden koster en fyring. Sådan er det, siger Jan Wildau til Ritzau.

Han er chokeret over, at chaufføren og en medarbejder hos fagforeningen 3F har valgt at køre sagen hårdt op i pressen, selvom 3F var orienteret om chaufførens pjækkeri.

- Det er mange år siden, vi har oplevet noget lignende. Vi har et fint samarbejde med 3F på Fyn, men vi kan ikke leve med, at den pågældende medarbejder hos 3F i den grad misinformere om sagen, siger Jan Wildau.

3F: Det lugter fælt

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra 3F. Næstformanden i 3F Østfyn, Jan Johansen, har tidligere kaldt fyringen ubegrundet.

- Det lugter fælt af forfølgelse af en chauffør, der bare har passet sit arbejde. Opsigelsen indeholder end ikke en saglig begrundelse, men det er faktisk også mere end svært at få øje på, sagde Jan Johansen tirsdag til fyens.dk.