I det fynske folks tjeneste

Trine Bramsen: Uacceptabelt at grænsekontrol koster tryghed

Grænsekontrollen trækker tænder ud hos politiet, og derfor åbner Socialdemokraterne nu op for at afsætte flere midler til politiet.

Som konsekvens af omfanget af de danske betjentes tidsforbrug på grænsekontrol vil Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen genåbne politiforliget.

Siden den 4. januar har politiet været nødt til at nedprioritere andre politiopgaver - som sagsbehandling og færdselskontrol - på grund af den øgede grænsekontrol.

I alt har politiet brugt omkring 22.500 mandetimer mere på grænsekontrollen fra 4. januar til 7. februar, viser en aktindsigt fra Rigspolitiet ifølge DR.

Derfor vil Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen nu genåbne politiforliget for at finde alternative metoder og mere langsigtede løsninger for politiet.

Inden grænsekontrollen trådte i kraft i starten af året forsikrede justitsminister Søren Pind folketinget og Trine Bramsen om, at det ikke ville komme til at gå ud over trygheden for borgerne i resten af landet.

- Nu ser vi jo sort på hvidt, at det gør det. 22.500 timer på en måned - det vil altså kunne mærkes i resten af landet. Og det er ikke holdbart, siger Trine Bramsen i dag til TV 2 News.