I det fynske folks tjeneste

Trist Mørkøv om Rasmussen: Jeg er chokeret

Nyheden om Alex Rasmussens suspendering rammer cykelmakkeren fra par nummer 7, Michael Mørkøv, hårdt.

Cykelrytteren Michael Mørkøv er rystet over nyheden om, at hans makker og nære kammerat gennem mange år Alex Rasmussen formentlig står til en dopingkarantæne på grund af rod med sine whereabouts.

- Jeg er chokeret. Det er en utrolig trist nyhed at vågne op til. Det er rigtig ærgerligt for Alex selv, og det er utrolig ærgerligt, at han ikke har taget det mere seriøst med de dopingtest, siger Michael Mørkøv.

Saxo Bank-Sungard-rytteren er overbevist om, at den hurtige fynbo ikke har snydt med doping.

- Jeg er helt overbevist om, at det er sjusk og forglemmelse. Jeg er helt overbevist om, at han ikke skjuler noget som helst. Han er en rigtig god kammerat, der er helt igennem troværdig, siger Michael Mørkøv.

Alex Rasmussen har et ry i sporten for at være et rodehoved, og Michael Mørkøv har tidligere været manden, der hankede op i sin makker, så der var styr på træningen og planlægningen.

- Han er absolut ikke noget ordensmenneske. Alle mennesker er forskellige, og Alex er på sin måde. Men det er også en del af hans store talent, at han vælger kun at fokusere på det vigtige i forhold til cykelløb, siger Mørkøv.

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen har i mange år dannet par på vinterbanerne, både på banelandsholdet men også som par nummer 7 i seksdagesløbene, som de har vundet flere af.

Nu står Alex Rasmussen til karantæne, da han tre gange i løbet af 18 måneder er registreret for enten udeblivelse fra dopingkontrol eller fejlagtig håndtering af de såkaldte whereabouts.

Whereabouts er den del af antidopingsystemet, som holder styr på rytternes opholdssteder, så det er muligt at teste dem uanmeldt.