Udsigt til sne på Fyn

Den lune vinter, vi har haft indtil videre, bliver nu skiftet ud med minusgrader og snevejr især på Fyn og i Jylland. Det bliver dog næppe større mængder.

Det har været sparsomt med kulde og sne denne vinter, men nu ser det ud til, at Danmark bliver kølet ned til temperaturer, der svarer til årstiden.

- Vi skal til at have rigtig vintervejr nu med både dags- og nattefrost, siger Lars Henriksen, vagtchef for DMI.

- Det bliver det absolut mest vinterlige, vi har set denne vinter.

Temperaturerne kommer til at ligge på omkring eller lige under frysepunktet, og sammen med de koldere temperaturer vil himlen åbne op for snesluserne.

- Det næste døgns tid vil der være mange steder i landet, hvor der kan komme drys fra oven, siger han.

Danskere, der bor øst for Storebælt, behøver dog ikke finde den store sneskovl frem. Langt det meste af den sne, der kommer i denne omgang, vil nemlig falde hen over Jylland og Fyn i en tykkelse på tre til seks centimeter.

- Jo længere vestpå man er, jo mere sne vil der nok komme, fordi den front, der kommer ind over landet, svækkes mere og mere, jo længere østover den kommer, siger Lars Henriksen.

De koldere danske dags- og nattetemperaturer betyder, at den hvide nedbør bliver liggende, hvor den lander.

Indtil videre ser det ikke ud til, at snebygerne har større snemængder med sig i bagagen i denne omgang.

- Når vi kigger lidt frem, vil der fortsat lokalt kunne komme nogle snebyger, men der er ikke noget, der tyder på, at vi får et større sneområde ind over landet, siger Lars Henriksen.

Tirsdag havde vi det første såkaldte isdøgn herhjemme. Det betyder, at temperaturerne flere steder ikke sneg sig op over frysepunktet.

I forlængelse af det var natten til onsdag den koldeste i Danmark i 11 måneder med temperaturer ned til minus 8,2 grader. Det var 0,9 grader koldere end de minus 7,3 grader, der blev målt ved Roskilde tirsdag morgen.