Ugens sommervejr: 20 grader skal man være glad for

Overvejende tørt og lunt dansk sommervejr vil præge de næste fem dage, lyder det fra DMI.

- Det bliver mere af det samme.

Så kort kan den kommende uges vejr sammenfattes, hvis man spørger DMI's vagthavende meteorolog Jørn Thomsen mandag morgen.

Og for dem, der er gået i en tilstand af benægtelse over mangel på varmegrader, uddyber meteorolog Jørn Thomsen gerne, hvad "mere af det samme" indebærer.

- Det bliver blandet vejr med vestenvind, og det gør, at vi ikke rigtig kan få høje temperaturer. Der kommer kun ét rigtigt regnvejr, og det kommer sydvest fra natten til tirsdag. Ellers er det sol, skyer og kun enkelte byger, siger Jørn Thomsen til Ritzau.

Men selv om den brede pensel maler et blandet billede af den kommende uges vejr, er der ingen grund til at male fanden på væggen.

- Bare fordi det ikke er badevejr, bliver det stadig udendørsvejr. 20 grader skal man være glad for, og jo længere øst på man kommer, jo varmere bliver det, siger Jørn Thomsen, der udpeger tirsdag og onsdag som ugens varmeste dage med op til 23 grader østpå.

Torsdag og fredag er der grønne koncerter i henholdsvis Esbjerg og Odense, hvor tusindvis af mennesker har indløst billet.

- I Esbjerg er der risiko for byger, hvis man er uheldig. Og det bliver til den kølige side med 15-18 grader i Esbjerg, mens der på fredag i Odense bliver omkring 20 grader, siger Jørn Thomsen.

Halvvejs inde i den danske sommer har den endnu ikke markeret sig som en af de somre, der vil blive husket for tropenætter og lange grillaftener.

Hvis DMI kigger ud over denne uge, er der heller ikke udsigt til den kommende tid.

- Jeg kan ikke se noget stabilt sommervejr i prognoserne, siger Jørn Thomsen.