Unge foretrækker rigtigt fængsel

Mange unge stikker af fra en ny socialpædaogisk behandlingsstraf - de vil hellere i et rigtigt fængsel. Politimester Lars Rand Jensen erkender, at der har været indkøringsproblemer med den nye straf - men opfordrer kritikerne til at slå koldt vand i blodet.

-

Mange unge stikker af fra en ny socialpædaogisk behandlingsstraf - de vil hellere i et rigtigt fængsel.


Politimester Lars Rand Jensen erkender, at der har været indkøringsproblemer med den nye straf - men opfordrer kritikerne til at slå koldt vand i blodet.


Forleden stak 16-årige Brian Duckert af fra et behandlingshjem og er lige nu på flugt fra politiet.


- Jeg vil hellere i et rigtigt fængsel og orker ikke mere socialpædagogik, siger han til TV2/ Fyn.


Han er idømt ungdomssanktion - en ny straf som unge under 18 år kan idømmes, hvis de har begået grov kriminalitet. Sanktionen er en dom til socialpædagogisk behandling i stedet for en traditionel fængselsdom.


Politimister Lars Rand Jensen, der har deltaget i et ekspertudvalg om ungdomssanktionen, erkender at der har været indkøringsvanskeligheder med den nye lov.


\"Måske vi skal overveje mere grundigt, hvem der er egnet til ungdomssanktion\". Men grundlæggende er det en god straf, og så må vi blive bedre til at motivere de unge til den nye behandling, siger Lars Rand Jensen.


Lederen af den lukkede institution Egely Jacob Arnstrup er til gengæld mere kritisk overfor ungdomssanktionen.


\"Der er en gruppe unge, som ikke er instillede på den nye socialpædagogiske behandling, og dem kan vi ikke nå. Uden motivation virker ungdomssanktion ikke, siger Jacob Arnstrup.


Omkring halvdelen af de unge, som er dømt til behandling på lukkede institutioner stikker af eller er forflyttet til andre institutioner, typisk på grund af flugtforsøg, vold eller trusler.