Velkendt butikstyv fremstilles i grundlovsforhør

En 44-årig mand havde fredag lidt for lange fingre, da han var i Føtex i Overgade. Derfor bliver han lørdag fremstillet i grundlovsforhør.

Opdatering
Clock24. jul 2021, kl. 13:38
Fyns Politi oplyser, at manden er fængslet i fire uger under grundlovsforhøret, så sagerne kan efterforskes færdigt.

Sodavand, Bacardi Breezers og lidt madvarer var rovet, en 44-årig mand fik med sig, da han fredag eftermiddag var forbi Føtex Food i Overgade. 

Han kom dog ikke langt med det. 

Tyveriet blev dog hurtigt opdaget, og det betyder, at manden lørdag stilles for en dommer. 

- Personalet ser, at han går igennem kassen og tager de her ting med. De følger efter ham og kontakter os, så vi kan guide patruljen i retning af manden, siger Hans Jørgen Larsen, der er vagtchef ved Fyns Politi. 

Da politiets patrulje fik fat på manden, kunne de konstatere, at der måske var blevet rapset mere end fødevarerne. 

- Han har også noget tøj på, som muligvis kan være stjålet, siger Hans Jørgen Larsen. 


Når politiet anholder en person, kan de tilbageholde ham eller hende i op til 24 timer, men hvis man skal tilbageholdes i længere tid, kræver det, at en dommer tager stilling til sagen, og det er det, der sker under et grundlovsforhør. 

Ofte leder butikstyverier ikke til grundlovsforhør, men da den 44-årige er kendt af politiet, har man valgt at involvere anklagemyndigheden. 

- Han er en gammel kending, og nu er det sket så mange gange, at vi vælger at sende det videre til juristerne, og han bliver fremstillet, siger Hans Jørgen Larsen.