Vikarers løn sendt til agent

Løn til en del af vikarerne hos gartneriet Alfred Pedersen & Søn i Bellinge bliver indbetalt på samme bankkonto. Men kontoen tilhører ingen af vikarerne.

Pengene er derimod sendt til den agent i Letland, som i månedsvis har forsynet Danmarks største tomatgartneri med underbetalt arbejdskraft via vikarbureauet Team Management, skriver fagbladet 3F.

Fagbladet 3F er i besiddelse af en kopi af en bankoverførsel, der dokumenterer, at adskillige lettiske vikarer har fået deres løn sat ind på samme bankkonto.

- Det er fuldstændig uhørt. Vores medlemmers løn skal ikke gå ind på en fælleskonto. Og slet ikke en konto tilhørende den mellemhandler, som har sendt dem til underbetalt arbejde i Danmark, siger Anna Lise Vindeløv, faglig sekretær hos 3F Odense GOPS.

Direktør Erik Mørk fra Team Management bekræfter, at lønnen til vikarer hos Alfred Pedersen & Søn er gået ind på hans agents konto i Letland - og kalder det for en opsamlingskonto.

- Det sker med medarbejdernes accept, siger Erik Mørk. Direktøren har tiltro til, at vikarerne efterfølgende får deres løn af agenten.