I det fynske folks tjeneste

Viktor Axelsen: Kun en uges ferie efter OL

Onsdag skal badmintonspilleren Viktor Axelsen vise, hvad han kan ved Japan Open.

Viktor Axelsen har matte ben, men skal nu i gang med Japan Open. Foto: Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Den fynske badmintonstjerne Viktor Axelsen fik kun en uges ferie, efter han hentede omkring 500 gram eftertragtet bronze ved OL i Rio. Først skulle han hjem og hyldes, så stod den på afslapning i Sverige, og så var det i gang igen med træningen. Bare en uge efter de olympiske lege.

Viktor Axelsen

OL sidder i kroppen. Og det kommer det nok til resten af livet

- Vi skal jo stå klar her til Japan Open, som starter i morgen for mit vedkommende. Vi kom herud i søndags og har fået trænet i dagene op til kampstart. Det er et sted, vi kender, så det er fint, men jeg synes nu både ben og hoved er lidt matte, fortæller Viktor Axelsen fra hotellet i Tokyo.

Efter medaljevinderens hjemkomst er det væltet ind med henvendelser. Blandt andet har et bryggeri, flere danske tøjmærker og en amerikansk tv-station meldt sig på banen med tilbud.

- Jeg føler mig egentlig godt tilpas, men jeg må indrømme, at OL sidder i kroppen. Og der kommer det nok til at sidde resten af livet, siger Viktor Axelsen.

En skoleklasse i Brøndby med speciale i kinesisk har også henvendt sig til badmintonspilleren, der vakte opsigt, da han pludselig gav tv-interview på et relativt flydende mandarin, et sprog han øver sig på flere timer dagligt.

Den 19. oktober i Odense præsentere Viktor Axelsen så sine samarbejdspartnere ved deres Business Event under Denmark Open. Det drejer sig om Yonex, Danisa, Audi, Monster, OUH’S Børneafdeling, Oldengaard og Dietetic Advantage.

Læs også Viktors far: Større bliver det sgu ikke