Vild efterspørgsel på dele til nummerplader

Den 15. november skal bilens nummerplader være skruet fast med to skruer eller bolte, ellers risikerer du en bøde. Deadlinen skaber travlhed hos den fynske autodele forhandler FTZ.

FTZs årlige kundemesse er knapt gået i gang, før de mærker efterspørgslen for et af årets helt store emner inden for autodele.

- Her de sidste par måneder har det været helt vildt. Salget er eksploderet. Det startede i september, men oktober har været ekstrem vild. Forespørgslerne her på messen har også været rimelig vilde, fortæller Operational Manager Purchasing, Ole Banke.

Efterspørgslen er i de sidste to måneder omkring 10-doblet hos FTZ, hvilket har gjort det svært for leverandøren at skaffe alle delene til de nye nummerplader.

- En af vores leverandører har mere eller mindre støvsuget hele Europa, fortæller Ole Banke.

Loven blev besluttet i 2013, men den to år gamle lov, med deadline om 9 dage, kan godt overraske de mange danske bilister.

- Det kom lidt bag på os, at efterspørgslen var så stor. Men hvis man kigger ud på parkeringspladsen, så er der stadig et potentiale. Så vi forsøger at holde dampen oppe, fortæller Ole Banke fra FTZ.