I det fynske folks tjeneste

R.E.M.-forsanger Michael Stipe kommer til Heartland

Internationale rockstjerner og kunstnere på vej til Egeskov: Heartland Festival er klar med fire nye navne til festivalens scene med artist talks.

Michael Stipe skal blandt andet tale om selfie-kulturen på Heartland. Foto: Michael Stipe

Den nye fynske festival Heartland er i fuld gang med at lægge dette års program, og nu er festivalen klar med flere store navne på kunstnere, der kommer til Egeskov Slot i dagene fra den 2. til den 4. juni. 

På festivalens såkaldte TALKS-program kommer publikum til at opleve Michael Stipe og Douglas Coupland med journalist Martin Krasnik som moderator. Her bliver debatemnet betydningen af ego´er i for eksempel kunst, offentlig debat, politisk kultur og medier. Debatten vil blandt handle om selfiekulturen, reality-tv - og om hvordan en twitter-profil kan gå hen og blive præsident i USA.

R.E.M. storhittede i 1991 med nummeret Losing My Religion (Official Music Video)

Michael Stipe blev verdenskendt som forsanger i bandet R.E.M, og er udover sanger og musiker også kunstner, miljøaktivist og filmproducent. Canadiske Douglas Coupland, der fik sit internationale gennembrud med romanen "Generation X", er forfatter, medieteoretiker, kunstner og designer. 

I samtalen mellem Olafur Eliasson og Joshua Oppenheimer vil kunstneres ansvar for samfundsudviklingen blive debatteret, og med filminstruktør Mikkel Munch-Fals som moderator vil de diskutere eksempler på kunstneres ansvar og muligheder for at påvirke samfundet.

Læs også Rockstjerne alene til Danmark for første gang: - Et vaskeægte scoop

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er ikke kun en verdenskendt kunstner, men også en markant debattør i blandt andet kultur- og klimadebatten. Joshua Oppenheimer er en amerikansk dokumentarist, kendt for filmene "The Act of Killing" og "The Look of Silence", som begge blev Oscar-nomineret.

- Vi er glade for at kunne præsentere talks med store internationale profiler om væsentlige bevægelser i vores tid, siger programchef for Heartland Rasmus Quistgaard.

- Det giver perspektiv og det hjælper os med at samle et kompas til vores verden, der er i hastig forandring, siger han.

Heartland Festivals program er fordelt over fire søjler af indhold: Samtaler, musik, mad og kunst. På musikprogrammet er foreløbig programsat Eddie Vedder, Bryan Ferry, Cat Power, London Grammar, Miguel, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Diamanda Galás, Flying Lotus, Birdy, Francis and The Lights, The Minds of 99, Bisse og Alex Vargas.

Talks på Heartland

Michael Stipe og Douglas Coupland om egoets betydning i 2017. Moderator: Martin Krasnik
 
Olafur Eliasson og Joshua Oppenheimer om kunstneres samfundsansvar. Moderator: Mikkel Munch-Fals.
 
Loretta Napoleoni og Jill Byrnit om krigsturisme. Moderator: Jakob Sheikh
 
Jimmy Maymann og Vincent Hendricks om fake news. Moderator: Lotte Hansen
 
Thomas Rode og Oluf Borbye Pedersen om personlig optimering og mad. Moderator: Christian Bitz
 
Lone Frank og Ole Fogh Kirkeby om lyst. Moderator: Adam Holm