I det fynske folks tjeneste

To mænd varetægtsfængslet for salg af større mængde heroin

Søndag aften blev fem personer sigtet for besiddelse og salg af narkotika i Munkebo - to af dem blev mandag stillet for retten, hvor de fik fire ugers varetægtsfængsling.

De to mænd er anholdt for besiddelse af heroin, kokain og hash. Foto: Esben Salling/Ritzau Scanpix

Mandag blev to mænd på henholdsvis 30 og 45 år varetægtsfængslet i fire uger, efter de søndag aften blev anholdt for salg af narkotika. Der blev i alt anholdt fem personer, men de resterende tre personer blev mandag løsladt.

Det drejer sig om besiddelse af cirka 175 gram heroin, 225 gram kokain og 400 gram hash. 

- Det er meget sjældent, vi finder heroin i de mængder, siger Per Sterobo, der er politikommissær ved Fyns Politi.

Læs også Største fund af skunk på Fyn nogensinde: 31-årig idømt to et halvt års fængsel

Nu går efterforskningen i gang

Der var kun begrundet mistanke og beviser mod to af de anholdte. Derfor er de andre tre blevet løsladt, indtil efterforskningen viser, om de også er en del af det. 

Mandag besluttede Retten i Odense at de to mænd skulle varetægtsfænglset i fire uger.

- Det betyder, at vi har en del arbejde de næste fire uger. Dommen betyder, at der måske lægger mere bag, som vi skal efterforske grundigt det næste stykke tid, siger politikommissær ved Fyns Politi, Per Sterobo.

- Vi har i længere tid haft en mistanke om, at de var involveret i noget salg. Jeg kan af hensyn til efterforskningen ikke komme nærmere ind på detaljerne omkring sagen.

Læs også Efter stor politiaktion på Fyn: Otte personer varetægtsfængslet i sag om besiddelse af våben og narkotika

De to mænd er sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og straffelovens paragraf 191, som omfatter salg af narkotika. Deres endelige dom skal afgøres på baggrund af de næste ugers efterforskning.