Fjerde gang på fem uger: Voldsom brand i gartneri

En kraftig brand i et gartneri i Hundslev gjorde onsdag, at politiet spærrede for trafikken mellem Marslev og Kerteminde. Det er fjerde gang på fem uger, firmaet bag gartneriet oplever brand i et drivhus.

Politi og brandvæsen rykkede onsdag ud til en kraftig brand i Hundslev, der ligger sydvest for Kerteminde. 

Fyns Politi valgte i forbindelse med branden at spærre for trafikken på Odensevej i begge retninger onsdag eftermiddag, og bilister skulle derfor finde andre ruter.

Vejen var spærret mellem Marslev og Kerteminde.

Søg væk fra røgen

Der er tale om brand i flere drivhuse, skriver politiet på twitter. 

Branden udvikler en del røg, og derfor opfordrer man til at søge væk fra røgen eller indenfor. Beboere i området opfordres til at lukke døre og vinduer og slukke for ventilationen. 

Under kontrol

Sent onsdag eftermiddag var der fortsat kraftig røgudvikling, men politiet oplyser på twitter, at branden er under kontrol. Det forventes dog, at det vil brænde nogle timer endnu. 

Hvis borgere i Hundslev oplever alvorlige luftvejssymptomer, skal man ringe 112, skriver politiet. Oplever man mindre symptomer, opfordres man til at kontakte vagtlæge eller egen læge. 

Der er ikke meldinger om tilskadekomne ved branden. 

En nabo filmede den kraftige røgudvikling fra sin indkørsel omkring 500 meter fra branden. Videoen er fra onsdag klokken 15.48.
Fotograf: Fotograf: Louise Nordstrøm

Fjerde gang på fem uger

Drivhusene, der er i brand, tilhører firmaet By Growers, der har flere gartnerier på Fyn. Det er nu fjerde gang på fem uger, at gartneriet oplever brand i et af deres gartnerier. 

Det fortæller Nicolai Abildgaard, der er en af By Growers' tre ejere.

Af de 27.000 kvadratmeter, der er ild i, forventer man at kunne redde omkring 3.000 kvadratmeter, oplyser han til TV 2 Fyn. Han er til stede ved de brændende drivhuse. 

- Det er fandme et trist syn.

For lidt over en måned siden var det brand i et af By Growers' andre gartnerier på Anderupvej i nærheden af Stige. Derudover har der været to andre brande. Der er ikke ved nogen af brandene fundet indicier, der viser, at brandene skulle være påsatte. 

Alligevel fylder det hos ejeren, at man endnu engang er ramt.

- Man kan ikke lade være at tænke, at nogen vil os noget, siger han til TV 2 Fyn. 

Direktøren fortæller, at opgaven for beredskabet blandt andet har været, at gødning og syre blev sikret, så det ikke var skyld, at branden skulle udvikle sig yderligere.

Han fortæller, at det fortsat er for tidligt til, at han har overblik over, hvor stort tab, branden vil forårsage. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt