Lærere på skolebænken i nye arbejdsformer

Når skolereformen træder i kraft efter sommerferien, får folkeskolelærerne nye arbejdstider. Lærere i Kerteminde er på kursus for at lære at håndtere de nye arbejdstider.

Lærerne er især bekymrede over, at det fremover er de lokale skoleledere, der skal bestemme deres arbejdstider. De frygter, at det kommer til at gå ud over deres forberedelsstid og dermed undervisningen.

I Kerteminde bliver lærerne derfor sendt på kursus for at lære nye metoder, der kan holde dampen oppe hele dagen.

- Vi har fået masser af nye værktøjer, vi kan bruge i undervisningen. Det er fantastisk, siger Jesper Kristensen, der er lærer på Munkebo Skole.

I efteråret var alle lærerne fra udskolingen på kursus og i denne uge er 64 lærere fra mellemskolen på seks folkeskoler samlet til workshop i Munkebo Idrætscenter.

- Vi vil gerne støtte op om lærerne og hjælpe dem med redskaber, der kan hjælpe dem med de nye arbejdstider, siger Klavs Norup Lauridsen, skoleleder i Langeskov.

En stor del af kurset handler om hvordan hjernen fungerer, og hvordan man kan holde dampen oppe i en længere skoledag.

- Vi får en ny hverdag, og nye udfordringer efter sommerferien. Kurset her kan hjælpe os med at finde ny energi og med at tænke anderledes, siger Lisbeth Blichfeldt, der er fællestillidsmand, for lærerne i Kerteminde Kommune.

Kommunen håber senere at kunne lærerne fra indskolingen på samme kursus, så alle lærere i kommunen har gennemgået samme kursus.

- Eleverne kom i november efter at de første lærere havde været på kursus, og spurgte hvad der dog var sket med lærerne. De oplevede at undervisningen var blevet meget anderledes, og det er jo dejligt at det virker, siger Klavs Norup Lauridsen.

Oversigt

    Oversigt