I det fynske folks tjeneste

Optages på Fyn: Store stjerner medvirker i ny film

Jesper Christensen, Karen-Lise Mynster, Mia Lyhne og Peder Thomas Pedersen er blot nogle af de stjerner, der skal være med i det nye komediedrama "Lille sommerfugl", der optages i Kerteminde.

00:17

I disse dage optages der til et helt nyt komediedrama, der hedder "Lille sommerfugl", på Fyn. Video: Mads Ingemann

Fyn er fin - også til film. Endnu en spillefilm skal optages på Fyn, og i denne omgang er det særligt Kerteminde og et sted i Svendborg, der står for skud. 

Læs også Fynske filmpenge skal gå til grin i biografen

I disse dage optages der til et helt nyt komediedrama, der hedder "Lille sommerfugl". Det er Søren Kragh-Jacobsen, der står bag efter flere år væk fra filmbranchen. 

- Det er dejligt. Det har jeg savnet. Jeg har ikke lavet noget i fire-fem år. Jeg har skrevet historien selv, så det har jeg brugt noget tid på, siger Søren Kragh-Jacobsen til TV 2/Fyn. 

Bond-stjerne: - Jeg fjoller meget

Det er ikke første gang, at folkene bag "Lille sommerfugl" optager på Fyn. De har tidligere lavet filmen "Kød & blod" på Fyn.

I "Lille sommerfugl" spiller Jesper Christensen hovedrollen som Ernst, der skal fejre guldbryllup. Det går dog ikke helt som planlagt, da familien gemmer på en masse hemmeligheder.  

Selv om der er tale om et drama, er der plads til sjov under optagelserne på Fyn.

- Jeg fjoller meget. Jeg pjatter meget. Folk tror, jeg ikke tager det rigtig alvorligt. Det er dog lettere at gå fra pjat til koncentration, siger Jesper Christensen. 

00:16

Selv om der er tale om et drama, er der plads til sjov under optagelserne på Fyn. Video: Mads Ingemann

Luk video

Foruden Jesper Christensen, der tidligere har medvirket i en James Bond-film, er også Karen-Lise Mynster, Mia Lyhne og Peder Thomas Pedersen på rollelisten. 

- Det er store danske skuespillere, fastslår Søren Kragh-Jacobsen.

Filmen kan ses i biograferne 5. november 2020. 

01:43

Se tv-indslaget om filmen.  Video: Mads Ingemann

Luk video