Slut med fedtede pantfingre

Odense får nu den første pantstation, hvor du kan aflevere alle dine flasker i et enkelt snuptag

Pantflasker og fedtede fingre har altid hængt uløseligt sammen, men ikke længere. I morgen åbner en ny slags pantstation i Odense. Her kan du aflevere alle dine dåser og flasker i en luge i en særlig pantsæk, og senest ti dage efter får du overført pengene til din bakkonto.

- Når vi spørger vores kunder, om vi kan gøre det lidt bedre, er der to ting. Kan I ikke gøre, så vi kan aflevere alt et sted, og kan I ikke gøre, så vi ikke får nassede fingre ved at røre ved emballagerne en af gangen? Fortæller teknisk direktør Henrik Als fra Dansk Retursystem og projektleder for den nye pantstation.

I dag kommer 89 procent af al emballage med pant retur, og det tal vil Dansk Retursystem gerne have til at stige. Derfor tester retursystem de nye pantstationer i år, og til årsskiftet vil de evaluere, om det har været en succes.

Ideen er, at al emballage på den måde kan afleveres et sted. Tyske dåser kan også ryge i sækken. De kan også genanvendes.

- Giv os dem, så skal vi nok også tage os kærligt af dem.

Sækkene kan man købe ude på pantstationen. Der er også pant på sækkene. Seks kroner som man får retur sammen med flaske- og dåsepanten, når man har afleveret sin tomme emballage.