I det fynske folks tjeneste

Større julegaver gavner forretning i Kerteminde

Firmaer bruger ekstra penge på julegaver i år, viser ny undersøgelse. Det nyder Den gamle Købmandsgård i Kerteminde godt af.

Indehaver af Den Gamle Købmandsgård Kerteminde, Jonas Nielsen henter omkring 40 procent af omsætningen i juleugerne. Foto: Andreas Hedelund Jørgensen

Søndag den 27. november er første søndag i advent. Juletiden nærmer sig. 

- Uden jul er der ingen vinhandel, fortæller indehaver af Den Gamle Købmandsgård Kerteminde, Jonas Nielsen.

I vinhandlen betyder jul travlhed i butikken. Omkring 40 procent af omsætning skal hentes i løbet af tre travle juleuger.

En ny undersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at netop købmandskurve med vin, chokolade og andre julegodter er den foretrukne gave, som cheferne giver medarbejderne. Faktisk er 37 procent af alle chefgaver købmandskurve. 

Det er ofte købmandskurve som denne virksomhederne giver i julegave. Foto: Andreas Hedelund Jørgensen

- Der er flere og flere virksomheder, som igen har fået troen på, at de har pengene til det, og at de vinder noget ved at give deres medarbejdere en erkendtlighed op til jul, fortæller Jonas Nielsen.

Og netop firmagaver er gået hen og blevet en afgørende indtægt.

Læs også Julegaver på jobbet: Flest får en købmandskurv af chefen

- For os betyder julen alt, fortæller Jonas Nielsen.

Undersøgelsen fra Dansk Erhverv viser også, at 13 procent af alle virksomheder bruger flere penge på julegaver i år. Og nogle af de ekstra kroner på julegaver ender i kasseapparatet hos i Kerteminde.

 - Vi har adskillige folk til at pakke julegaver for os, siger Jonas Nielsen.

Men selvom forretningen går godt, er det ikke alt, TV2/Fyns læsere må vide.

- Hvor mange gaver skal I nå at pakke?

- Nu skal jeg heldigvis ikke selv pakke alle sammen. Men det er godt nok mange tusinde. Lad os stoppe den her og sige, at det er en forretningshemmelighed, men det er adskillige pakker vi sælger til jul, fortæller Jonas Nielsen.