I det fynske folks tjeneste

Vilhelmsen: Jeg er blevet mere alvorlig

Halvanden år som som en del af regeringens ledelse og som formand for SF har ændret fynske Annette Vilhelmsen. Det fortæller hun i et personligt interview med TV 2/FYN.

Ikke mange havde forventet, at Annette Vilhelmsen kunne blive valgt som formand som SF, da hun blev valgt til Folketinget i september 2011. Mod alle odds snuppede hun formandsposten i kampvalg mod Astrid Krag.

Men da hun først var blevet valgt kom modgangen. Kritikken haglede ned over Annette Vilhelmsen. Hun blev beskyldt for at mangle evner som partileder og ikke skaffe SF nok indflydelse i regeringen.

- Jeg blev betragtet som en ligeværdig partner af Helle Thorning Schmidt og Margrethe Vestager. Men man skal ikke være naiv og toppolitik er et magtspil både internt og eksternt, siger Annette Vilhelmsen.

De næsten 18 måneder i magtens centrum har dog også forandret den fynske politiker på nogle områder.

- Min omgangskreds siger, at jeg er blevet mere alvorlig, og det er måske rigtigt nok. Jeg er mere på vagt og mere kritisk, og jeg tænker mig om en ekstra gang inden jeg udtaler mig i dag, siger den tidligere SF-formand.

I januar trak Annette Vilhelmsen SF ud af regeringen og gik af som formand efter at oprøret internt i partiet rumlede efter salget af dele af DONG til Goldman Sachs.

- Jeg er ikke bitter, og jeg insisterer på fortsat at have tillid til andre mennesker. Men jeg kan da godt undre mig over nogle personers handlinger og det bruger jeg en del tid på at tænke over, når jeg går tur med hunden i Kerteminde, siger Annette Vilhelmsen.

Se hele interviewet med Annette Vilhelmsen på TV 2/FYN klokken 19.30