I det fynske folks tjeneste

Det nye regionsråd: Hvem fik færrest og flest stemmer?

Stephanie Lose (V) fik flest personlige stemmer til regionsrådsvalget tirsdag. Hun fik hele 89.137 flere stemmer end den, der fik færrest.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Tidligt torsdag morgen var alle 695.961 personlige stemmer fra tirsdagens Regionsrådsvalg talt op, og pladserne i det nye regionsråd er blevet besat. 

Det kunne KMD fortælle på deres hjemmeside. 

Det er ingen nyhed, at det er Stephanie Lose (V), der igen kommer til at sidde på formandsposten de næste fire år, og har fået 89.583 personlige stemmer.  

Dermed bliver hun topscorer med kun knap 5000 stemmer færre, end Carl Holst fik i 2013, hvor han opnåede 94.187 stemmer. 

Læs også Stephanie Lose fortsætter som formand: SF sat uden for døren

- Det er en fantastisk og vild følelse at få så mange personlige stemmer. Det har hverken jeg eller andre troet på var muligt, siger hun til TV SYD.

På en anden plads kommer SF's Villy Søvndal, der fik 69.841 stemmer. 

Socialdemokraternes spidskandidat Poul-Erik Svendsen fra Assens nærmest halverer sit personlige stemmetal med 18.221 fra 34.742 i 2013.

Dermed bliver han ligesom Venstres Thyge Nielsen straffet af vælgerne for blandt andet Bios-sagen - ligesom han bliver ramt af, at Villy Søvndal har trukket så mange personlige stemmer på venstre side af midten.

Færrest personlige stemmer af alle fik SF'eren Bent Olsen. Han fik 446 stemmer. 

Læs også Vraget Søvndal: Primitivt, plat og dumt

Thyge Nielsen ud - Kurt Jensen ind

Thyge Nielsen, (V), bliver ikke genvalgt til regionsrådet, hvor han frem til nytår er formand for Præhospitaludvalget. Netop i den egenskab har han været i strid modvind på grund af Bios-sagen. Onsdag stod det klart, at han heller ikke blev genvalgt til byrådet i Varde. 

Med 1.772 stemmer til regionsrådsvalget blev han kun nr. 17 blandt Venstres kandidater, hvoraf de 14 får plads i regionsrådet. 

Thyge Nielsen, 64 år, har siden 2005 været regionsrådsmedlem i Region Syddanmark. Han har tidligere været amtsrådsmedlem i Ribe Amt i perioden 1997-2005. Til valget i 2017 genopstillede han til både byrådet og regionsrådet.

Blandt de nyvalgte Venstre-medlemmer til regionsrådet er den tidligere direktør for Frøs Sparekasse, Kurt Jensen, Rødding. Han fik 3.374 personlige stemmer og bliver valgt som nr. tre for Venstre.