I det fynske folks tjeneste

KV17: Sådan dækker vi Odense i dag

Rød blok mod blå blok. Skattestigning eller ej. Velfærd og vækst. Fredag sætter TV 2/Fyn fokus på valgkampen i Odense. Se her, hvad vi laver, og hvor du kan være med.

Lukningen af en vej og fremtiden for byens centrum var det altdominerende emne under den kommunale valgkamp i 2013. I år handler det meget lidt om Thomas B. Thrigesgade, men i stedet har valgkampen drejet sig om ledighed, vækst og ikke mindst skat. 

Skattestigningen - som blev vedtaget af det røde flertal i byrådet - har mødt hård modstand fra de blå partier, og det har gjort valgkampen til et sjældent ideologisk opgør.  

- Det er en gylden regel i dansk politik, at man som udgangspunkt ikke vinder et valg på at love skattelettelser. Andelen af vælgere, som hellere vil have velfærdsforbedringer frem for skattelettelser har de seneste mange år ligget stabilt på omkring 70 %, skriver TV 2/Fyns politiske kommentator i sin analyse. 

Udover skat vil kandidaterne også debattere letbanens etape to og Vollsmose. 

Stil spørgsmål til politikernes løsninger til valgdebatten fredag den 17. november klokken 17.30.

TV 2/FYN I ODENSE

  • Klokken 12.35 - 14.00: Stemrne arrangerer og afholder debatmøde for førstegangsvælgerne. 
  • Klokken 17.30 - 19.30: TV 2/Fyn arrangerer og afholder debatmøde, hvor borgernes væsentligste problemstillinger vendes med kandidaterne og borgerne. Det foregår på Tietgen Handelsgymnasium, Elmelundsvej 10, 5200 Odense V. Det er gratis at deltage i debatmødet. Du skal møde op klokken 17.00, hvis du vil være med. 
  • Klokken 19.30: I vores udsendelse kan du se vores programserie 'Velkommen til Virkeligheden', hvor journalist Louise Ravn og Ann-Sophie Holm tager politikerne med ud i den virkelighed de selv designer i byrådssalene.
  • Hele dagen kan du holde dig orienteret på www.tv2fyn.dk om din kommune og dine kandidater.