Sektion
Kultur
Kobberstik Odense by 1598

Usynlig verdensarv: Her er den utrolige historie om Odenses vikingeborg

Nonnebakken i Odense er nu officielt et stykke international kulturarv, men hvorfor blev den bygget og hvad blev den brugt til?
ipiccy_image (13)

Her er sommerens største koncerter på Fyn - og så meget koster billetterne

Maroon 5, Sting og Rammstein er blandt de internationale topnavne, der kommer til Fyn i løbet af sommeren 2023. Få overblikket over de fynske festivaler.
Nonnebakken

Bekræftet: Ringborg i Odense bliver UNESCO-verdensarv

Fem danske ringborge er officielt på UNESCOs Verdensarvsliste. Heriblandt Nonnebakken i Odense.
Nonnebakken

play Nu afgøres det: Fynsk kulturskat kan komme på Verdensarvslisten

Roskilde Domkirke, Stevns Klint, Jellingestenene. Det er tre af i alt syv danske steder på Unesco Verdensarvslisten og fælles for dem alle er, at ingen ligger på Fyn. Men det kan snart være fortid. Nonnebakken i Odense er nemlig - sammen med fire andre ringborge i landet - kandidat til at komme på den prestigefyldte liste.
Rammstein koncert

Politiet bekymret for store koncertplaner – kan give ”massive trafikale udfordringer”

Koncerter og events med 70.000 deltagere på Dyrskuepladsen i Odense kan give ”massive trafikudfordringer af langvarig karakter”, vurderer Fyns Politi, der udtrykker bekymring over dele af planerne. Kommunen siger, at der er "en god dialog" om problemstillingerne.
(1_43) INDSLAG Bunker-museum_clean

Her er historien bag Odenses tre tophemmelige atombunkere

Kun ganske få odenseanere vidste, at der var bygget tophemmelige bunkere tre steder i byen. Her skulle borgmesteren og politiet styre byen i tilfælde af atomangreb.
sune_taylor

Disse ti megastjerner vil fynboerne have til Dyrskuepladsen

Det kan blive svært at lokke sværvægtere som The Rolling Stones og Eminem til Odense, men til sommer er muligheden der, og det er dem, fynboerne vil have.
Se flere