I det fynske folks tjeneste

Asylansøger anholdt

Fyns Politi anholdt mandag kort før klokken 14.00 en 22-årig mandlig asylansøger i Asylcenter Holmegaard på Langeland. Han er sigtet for vold i forbindelse med en del uro på stedet de seneste dage.

Uroen begyndte natten mellem lørdag og søndag, hvor politiet blev tilkaldt til Holmegaard to gange i forbindelse med anmeldelser om uro og uorden samt et muligt knivstikkeri.

I første omgang forlod politiet dog stedet.

- Umiddelbart kunne ingen give os et klart billede af, hvad der var foregået. Derfor kørte vi igen i første omgang, siger vicepolitiinspektør Klaus Arboe.

Søndag aften modtog politiet så endnu en anmeldelse. Denne gang fra en vagt på asylcentret, der følte sig truet af en gruppe beboere og derfor tilkaldte hjælp.

- Da vi ankom til stedet, stimlede 50 - 60 personer sammen om vores patruljebil. Flere var ret ophidsede og forsøgte at spærre vejen, mens de slog og sparkede på bilen. Men det lykkedes at få vagten bragt i sikkerhed udenfor centret, siger Arboe.

Natten igennem var Fyns Politi til stede med flere patruljer i området ved asylcentret, og det er i forbindelse med urolighederne i weekenden, at den 22-årige bliver anholdt.

Velkommen til Guantanamo

Mandag formiddag hængte beboere et banner op på centret med teksten "Velkommen til Guantanamo".

Samtidig spærrede de adgangsvejen til Holmegaard med store sten. Efter et møde mellem repræsentanter for asylansøgerne, Langelands Kommune og Fyns Politi indvilgede asylansøgerne i at pille banneret ned og fjerne blokaden af adgangsvejen.

Efter dagens hændelser er der nu roligt på centeret, men Fyns Politi følger udviklingen. Politiet fortsætter samtidig efterforskningen i sagen.