I det fynske folks tjeneste

Fremgang trods millionunderskud: Salget af billetter til Langelandsfestivalen stiger

Direktør og ejer af Langelandsfestivalen forventer at sælge flere billetter i år end tidligere. Sidste år sluttede festivalen med et minus i millionklassen.

00:17

Der er stadig gang i billetsalget til dette års Langelandsfestival. Allerede nu har ti procent flere købt billet sammenlignet med de seneste år. Video: Rasmus Rask

Det kan nås endnu - at købe billet til Langelandsfestivalen, hvis musikprogram officielt begynder onsdag i denne uge.

Udsolgt når der muligvis ikke at blive, men ejer og festivaldirektør Allan Pedersen forventer, at der skal sættes armbånd på markant flere håndled i år end tidligere.

Læs også Før Langelands-festivalen: Ejer puster nye millioner i populær begivenhed

- Vi er på nuværende tidspunkt omkring ti procent foran i billetsalg, og vi kan se, at det stiger dag for dag, nu hvor folk kan se, at det gode vejr kommer. Vores unge-camp er gået 25 procent frem, så jeg er ikke i tvivl om, at vi går frem, det er kun et spørgsmål om hvor meget, fortæller han. 

- Det var en kæmpe succes

Nogle af dem, der allerede har indløst deres billet, er familien Mieritz fra Næstved. Det er deres anden gang på Langelandsfestivalen.

- Vi var her for tre år siden, og det var en kæmpe succes, så vi blev enige om, at det ville vi gerne gøre igen, fortæller Pernille Mieritz.

Læs også Overblik: Verdensstjerner giver koncert på Fyn - og billetterne koster tusindvis af kroner

Familien Mieritz er for anden gang taget på Langelandsfestival. Foto: Rasmus Rask

En af årsagerne til fremgangen i billetsalget skal ifølge Allan Pedersen findes i sidste års utroligt fine sommer.

- Vi havde en unik sommer sidste år, og vores gæster havde en fantastisk sommerferie. Det er klart noget af grunden til vores fremgang - og så selvfølgelig et godt musikprogram, fortæller Allan Pederse.

Indhenter underskud

Dog var sidste års hedebølge også skyld i, at festivalen blev afsluttet med et minus i millionklassen. 

Sidste år måtte Allan Pedersen tage hjem fra festivalpladsen med et underskud på 4,6 millioner kroner. Det er dog et underskud, som festivaldirektøren forventer at kunne indhente senest næste år.

- Det var overraskende for os, at sidste år gav sådan et hul i jorden. På grund af varmen hverken drak eller spiste folk andet end kildevand fra hanen. Det mistede vi mange millioner på. Det satser vi ikke på kommer til at ske i år, siger Allan Pedersen.

I år er det 29. gang, at Langelandsfestivalen afholdes.

03:43

Langelandsfestivalen er åbnet for 29. gang i denne weekend - en populær familiefestival, men økonomisk er det en underskudsforretning. Video: Rasmus Rask

Luk video