I det fynske folks tjeneste

Christian Eriksen: - Jeg har allerede oplevet deres varme

Christian Eriksen smughilste allerede mandag på Inters fans og nød deres varme velkomst.

Christian Eriksen hilser Inter-fans i forbindelse med lægetjekket inden den endelige kontraktunderskrivelse. Foto: Matteo Bazzi/EPA/Ritzau Scanpix

Dansk fodbolds største profil har bundet sig til italienske Inter frem til sommeren 2024, og som noget af det første ser Christian Eriksen frem til at lære træner Antonio Conte bedre at kende.

- Jeg lykkedes med at lære ham at kende, da jeg var i Tottenham, når vi var oppe mod hans Chelsea-mandskab, og det var meget vanskeligt.

Læs også Officielt: Christian Eriksen skifter til Inter

- Jeg er spændt på at lære mere om ham og om, hvordan hans hold spiller, siger Christian Eriksen til Inter TV på sin første dag som Inter-spiller.

Fynboens skifte fra Tottenham har de seneste dage fyldt meget i de italienske medier, og da danskeren mandag var til lægetjek, stak han hovedet ud af vinduet til hyldest fra en stor skare Inter-fans.

- Jeg er meget spændt og kan ikke vente med at introducere mig selv til fansene. Jeg har allerede oplevet deres varme, det har været en fantastisk velkomst. Jeg har det godt, siger Christian Eriksen.

Den 27-årige middelfarter nåede 305 kampe for Tottenham og bidrog med 69 mål og 89 målgivende afleveringer.

Flotte tal, men Eriksen har vanen tro ikke den store lyst til at tale om tal og statistik.

- Jeg er ikke rigtig en person, som tillægger statistik stor vigtighed, men jeg ved, at der er mennesker, som elsker at snakke om det. Tallene siger, at jeg gjorde det rigtig godt i England.

- Nu er det tid til en ny udfordring, og jeg er rigtig glad for at have fået muligheden for at spille i Serie A for et stort hold. Inter er en fantastisk klub, siger Christian Eriksen.

Læs også Eriksens barndomsklub kan tjene stort på Inter-skifte

Eriksen havde kontraktudløb til sommer i Tottenham, og da han ikke ønskede at forlænge aftalen, var det igangværende transfervindue Tottenhams sidste chance for at få penge for ham.

Ifølge italienske Sky Sport betaler Inter i omegnen af 150 millioner kroner til Tottenham for at frigive Eriksen med det samme.

Derudover skal Inter også betale solidaritetspengene på fem procent af beløbet til Eriksens tidligere klubber. Det er omkring 7,5 millioner kroner.

FAKTA: Christian Eriksens karriere i korte træk

Christian Eriksen blev tidligt udpeget som en stort talent i Danmark og er i dag et stort navn i Europa.

 

Her er en kort oversigt over, hvad han har præsteret i karrieren hidtil:
 

Ungdomstiden:

Efter at have trådt de første fodboldstøvler hjemme i Middelfart skiftede Eriksen i 2005 til OB, hvor det hurtigt stod klart, at han var et ekstraordinært talent.
 

Han nåede prøvetræninger i storklubber som Real Madrid, FC Barcelona, Chelsea, Manchester United og AC Milan, men endte med at drage til den hollandske talentfabrik i AFC Ajax i 2008.

Samme år blev han kåret som årets U17-talent af DBU.


AFC Ajax:

Efter halvandet år på Ajax' ungdomshold blev Eriksen hevet op i førsteholdstruppen i januar 2010 og fik som 17-årig debut på klubbens bedste hold senere i samme måned.


Han etablerede sig hurtigt som stamspiller og nåede at vinde tre mesterskaber samt en pokaltitel, inden han i sommeren 2013 var klar til at tage næste skridt i klubkarrieren med et skifte til Tottenham i Premier League.

 

Tottenham Hotspur:

Efter en fantastisk start i de første kampe blev første sæson lidt ind og ud af startopstillingen for Eriksen, som dog fik vist sine kvaliteter frem flere gange.
 

Allerede fra anden sæson var han fast mand og en profil på holdet, som støt og roligt nærmede sig de absolutte tophold og begyndte at gøre krav på Champions League-pladser.


Andenpladsen i Premier League i 2017 blev den bedste ligaplacering, men finalepladsen i Champions League i 2019 var klubbens største resultat med danskeren på holdet som bærende kraft.


Da han ikke ville forlænge sin kontrakt, der udløb i sommeren 2020, blev spilletiden i indeværende sæson minimeret en del.

 

Landsholdet:

Blot et par måneder efter debuten for Ajax blev Christian Eriksen udtaget til det danske A-landshold af daværende landstræner Morten Olsen til testkampen ude mod Østrig i marts 2010.


I en alder af 18 år og 17 dage blev han skiftet ind til debut som den fjerdeyngste på landsholdet gennem tiden. Succeserne stod i kø for den unge fynbo, og sæsonen kulminerede med udtagelsen til VM-truppen i 2010, hvor han fik spilletid i to af de tre danske kampe.


Han blev hurtigt fast mand og var også med ved EM 2012, men det var faktisk først med Åge Hareides ankomst til landstrænerposten i 2016, at Eriksen for alvor viste sig frem som den absolut største profil på landsholdet.
 

Med hattricket i Dublin i playoffkampen mod Irland var han om nogen manden, som sendte Danmark til VM i Rusland i 2018, hvor han også leverede både mål og assist.


Kilder: Transfermarkt.com, Ritzau

Se mere