Eriksen handel giver penge til barndomsklub

Når og hvis Christian Eriksen forlader Ajax, kan det blive for et svimlende beløb på op til 250 millioner kroner. Det vil ikke kun gøre Ajax en hel del rigere, men også den klub på Fyn, hvor Eriksen tog sine første driblinger.

Han tryller lige nu i Ajax Amsterdam og på landsholdet, men 19-årige Christian Eriksen startede som fodboldspiller i Middelfart - nærmere betegnet klubben MG & BK.

Og det kan nu få stor betydning for klubben ved Lillebælt.

Der går rygter om, at adskillige storklubber - blandt andre Barcelona - er interesserede i fynboen, og at de er villige til at byde op i mod 250 millioner kroner for ham.

Og hvis Eriksen bliver solgt, vil en del af salgssummen ryge ned i klubkassen i MG & BK.

- Først og fremmest er det jo fantastisk, hvis Christian kommer til at spille i Barcelona. Men selvfølgelig vil det være dejligt, hvis der kommer nogle penge i kassen, det skal jeg da ikke lægge skjul på, siger Claus Hansen, der er formand i MG & BK.

Lidt af at regnestykke

DBU oplyser, at barndomsklubber er berettiget til fem procent af salgssummen, når en spiller bliver solgt. Det gælder klubber, hvor spilleren har været fra han er fyldt 12, og indtil han er fyldt 23, og de fem procent skal så deles mellem de klubber.

Christian Eriksen startede med at spille fodbold i MG & BK som tre-årig, men skiftede i 2005 til OB som 13-årig. Superligaklubben kommer altså til at score et noget større beløb end MG & BK.

Men derfor kan det stadig blive til en pæn sjat penge, hvis Eriksen bliver solgt for eksempel en kvart milliard.

- Hvis det bliver sådan, kommer pengene til at gå til, at vores spillere i vores bredde-klub får gode forhold. Tøj, bolde og så videre. Og vi drømmer også om at få en kunstgræsbane, siger Claus Hansen.

Oversigt

    Oversigt