Finn oplever ensomhed: - Der skal faktisk ikke så meget til, før dagen bliver totalt anderledes

Finn Arne Christensen, der bor på plejehjemmet Fænøsundvænget, kan mærke på livskvaliteten, når der skæres ned på dokumentationsopgaver for plejepersonale.

På plejecenter Fænøsundvænget skal der skæres ned på papirarbejdet for plejepersonalet. På den måde vil man frigive mere tid til omsorg.

Noget, som beboer Finn Arne Christensen hilser velkommen.

- Jeg kunne ønske mig mere nærhed. Jeg er meget glad for al vores personale, og jeg benytter mig af det, men der er ensomhed her, siger han,

I Middelfart Kommune er man blevet til det, der hedder frikommune indenfor ældreområdet.

Det betyder, at staten gør kommunen fri af regler, som ellers gælder på området. På den måde får man muligheden for i højere grad at sætte egne rammer.

Der skal ikke så meget til

Noget, der i Middelfart Kommune gerne skulle munde ud i, at der er mere tid til den enkelte borger i ældreplejen.

- Man behøver ikke en fem år lang uddannelse for at gå ned til marianen. Det behøver ikke at være det store. Der skal faktisk ikke så meget til, før dagen bliver totalt anderledes, siger plejecenterbeboeren Finn Arne Christensen og uddyber:

- Selvom de demente ikke aner, hvor de har været henne, når de kommer hjem, har de alligevel en fornemmelse af, at det har været en god dag. Det kunne jeg godt tænke mig.

Det er meningen, at Middelfart Kommune og de seks andre kommuner, som er frikommuner, får tre år, hvor de kan benytte deres status.

Finn Arne Christensen og plejepersonalet på Fænøsundvænget har i den forbindelse haft besøg af programchef Sten Kock-Hansen, der skal se på, netop hvordan man kan forbedre plejen, nu hvor meget er muligt.

Læs mere om den sag her.