Sosu'en Jette skal dokumentere mindre: Særligt én opgave er hun glad for at undvære

Som såkaldt frikommune på ældreområdet, er det meningen at Middelfart Kommune skal omstændige regler til livs. Noget, sosu-assistenten Jette Iversen glæder sig over.

Hos social- og sundhedsassistenten Jette Iversen, som arbejder på plejecenter Fænøsund i Middelfart Kommune, hersker der ikke nogen tvivl. Der findes flere regler på hendes arbejde, hun gerne havde været foruden.

- Vi er alle sammen husmødre, os der arbejder hernede. Og så skal vi en gang om ugen tage temperaturer i køleskabet, og vi er sågar tre afdelinger, som tager temperatur i det samme modtagerkøleskab, siger hun og uddyber:

- I de 13 år jeg har været her, har jeg oplevet to gange, at køleskabet er gået i stykker, og der kunne jeg mærke det ved, at jeg tog mælken i hånden.

quote Den ro, som vi havde, den vil vi gerne genskabe, og det kan vi kun gøre, hvis vi ikke skal gå til for mange møder og læse alt for meget

Jette Iversen, social og sundhedsassistent

Sådan lyder det fra social- og sundhedsassistenten, som ønsker, at kvalitetstid sammen med beboerne skal erstatte tid brugt på bureaukrati.

Jette Iversen fortæller, at hvis de ikke rapporterer om køleskabets temperaturer, risikerer de at få en bøde på 10.000 kr.

Penge, som der nemt kan findes andre formål til.

Føler sig til grin

Sosu-assistenten slår fast, at det ikke er en god fornemmelse, hun sidder tilbage med efter sådanne opgaver.

- Vi føler os faktisk lidt til grin. Der er også nogen nede i køkkenet, som kontrollerer, at vi gør det, og så skriver de en mail til én, som så går til vores leder og siger, vi ikke har indberettet det rette.

Nu har Middelfart Kommune dog fået stemplet frikommune, og så kan man tage sådan nogle ting op til overvejelse.

Noget, som projektleder Sten Kock-Hansen netop er ude at tale med dem i ældreplejen om.

Han besøger plejecentrene og hjemmeplejen for at finde områder, hvor der kan ryddes op i regler og bureaukrati til glæde for borgerne.

For det er nemlig der, regningen for den omfattende bureaukrati ligger i sidste ende. Det kan Jette Iversen bevidne.

Under corona-nedlukning var der færre dokumentationsopgaver, og det kom tydeligt til udtryk i løbet af arbejdsdagen.

- Den ro, som vi havde, den vil vi gerne genskabe, og det kan vi kun gøre, hvis vi ikke skal gå til for mange møder og læse alt for meget, siger hun.

Middelfart Kommune har status af frikommune på ældreområdet i tre år.

De seks andre kommuner, som også skal være frikommune fra 2021, er Esbjerg, Helsingør, Holbæk, Langeland, Rebild og Viborg.