Hjerneskadecafé er en succes

Middelfart Kommune har succes med en café for hjerneskadede. Det at mødes med ligestillede hjælper dem videre i tilværelsen, som ellers godt kan være problematisk.

Informationsmøde om tilbud til hjerneskadede i middelfart. Blandt gæsterne var Kent Pelsen.

For fire år siden fik han skovlen på en gravko i hovedet og lever nu med en hjerneskade.

- Jeg har fået noget besvær med hukommelsen, og jeg har nogle balanceproblemer. Koncentrationsbesvær også. Det der med at læse en bog, det kan jeg ikke mere ligesom jeg kunne før. Det tager dobbelt så lang tid, siger Kent Pelsen.

I gennemsnit får 76 middelfartere en hjerneskade som følge af ulykker eller sygdom hvert år.

En hjerneskade er usynlig. Derfor reagerer omgivelserne ofte uheldigt på skadens følgevirkninger.

- I starten have jeg mange udfald, hvad balancen angår. Der var der mange, der var fordømmende og troede, at jeg gik rundt og havde en ordentlig blæser på, men det havde jeg ikke, siger Kent Pelsen.

- Man kan jo ikke se det, det er skjulte skader. Hvorfor er det lige, at min mand eller min mor måske ikke lige kan det samme som hun kunne tidligere. Hvorfor kan hun ikke tage initiativ, overskue opvasken for eksempel, fortæller margit Andersen, der er hjerneskadekoordinator i Middelfart Kommune.

Desuden er mange hjerneskadede ensomme. Derfor har middelfart kommune oprettet en café for hjerneskadede, hvor de kan mødes med andre og dele deres problemer.