I det fynske folks tjeneste

Listeriafirma leverede pålæg til Middelfart Sygehus

Middelfart Sygehus og de øvrige afdelinger under Sygehus Lillebælt har serveret pålæg fra det firma, hvor der er fundet listeria, men risikoen betegnes som lille.

Pålæg fra firmaet i Aalborg, der fornylig kaldte sin rullepølse tilbage efter fund af listeria, er blevet serveret til både patienter og personale på samtlige afdelinger under Sygehus Lillebælt - heriblandt sygehuset i Middelfart.

Men ingen er blevet syge, ligesom rutinemæssige undersøgelser af patienter ikke har givet fund af listeria.

Desuden er det pålæg, der er serveret på sygehusene, ikke af den slags, som der er fundet listeria i, og pålægsmaskinen på Sygehus Lillebælt blev straks taget ud af drift, da meldingen om fund af listeria kom, oplyser kommunikationschef hos Sygehus Lillebælt, Cathrin Tromborg Bræstrup.

Hun betegner risikoen for, at nogen bliver smittet som meget lille.

- Men bakterier kan meget let blive overført fra et sted til et andet, og eftersom der er fundet listeria på fabrikken, kan vi ikke udelukke, at der er en risiko. Derfor melder vi ud nu, siger Cathrin Tromborg Bræstrup.

- Vi vil selvfølgelig følge op og være ekstra opmærksomme den kommende tid, tilføjer lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen.

 

Læs også Nyt fund af listeria i fynske rullepølser