Stilhed før snestormen

Ud på formiddagen tirsdag vil Fyn blive ramt af en kraftig snestorm, der i løbet af dagen vil hærge hele landet. Fyns Politi regner med, at det bliver aktuelt at fraråde al unødvendig udkørsel.

Det fortæller vagtchef Kim Munksgaard.
- Med den vind, der ventes, bliver alle biveje fyget til, og når der kommer så meget sne, som der gør, bliver det alvorligt, siger han til TV 2/FYN.

DMI oplyser tirsdag klokken 8.45, at de forventer, at snestormen rammer Fyn mellem klokken 11 og 12.
- Det bliver værst i perioden mellem klokken 11 og 17. Der vil det sne, og der kommer en hård søndenvind, som fører snefygning med sig. Til aften lægger vinden sig, ligesom nedbøren stopper, siger vagtchef hos DMI, Leif Andersen til TV 2/FYN.

Lige nu er én pansret mandskabsvogn bemandet, men politiet forventer at yderligere én skal bemandes. De to vogne står i Odense og i Rudkøbing.

Politiet forventer samtidig at oprette en såkaldt KSN - en kommandocentral til særlige lejligheder, der fra politigården i Odense tager sig af hele sneberedskabet. Udover politiet vil en sådan enhed blandt andet have deltagelse af repræsentanter for Falck, sygehuset og hjemmeværnet.