Stædig anlægsgartner vil i byrådet

Brian Kristensen fra Otterup kæmpede i årevis for sin ret til at bygge en maskinhal på sin grund - og vandt til sidst. Nu vil han selv gøre en forskel i kommunalpolitik.

Først blev Brian Kristensen tvunget til at lukke sin virksomhed tilbage i 2011. Den lå i en landzone, og det blev kommunen opmærksom på, da han søgte om tilladelse til at bygge en maskinhal.

- Min nabo er gartner og han må gerne drive sin virksomhed i Hjadstrup. Jeg er anlægsgartner og må ikke. Jeg forstår ikke at kommunen behandler iværksættere så negativt, sagde Brian Kristensen dengang.

Han tog kampen op, og det endte med, at Miljøministeriet og dermed også Nordfyns Kommune ændrede opfattelse. Nu vil Brian Kristensen gøre livet lettere for andre borgere og andre virksomheder. Han vil selv være politiker.

- Min egen sag er helt klart årsagen til det. Jeg fandt ud af, at hvis man arbejder med tingene, så kan det faktisk lade sig gøre at ændre noget, fortæller han.

Kandidat for Konservative

Anlægsgartneren har fortalt den lokale konservative partiformand, at han ønsker at stille op for partiet.

- Jeg vil gerne gøre noget for erhvervslivet - vi skal skabe flere arbejdspladser. Og så skal vi hjælpe børnefamilierne og de ældre. Jeg vil også gerne se på den offentlige trafik, selvom det er et svært område, forklarer han.

Der er mange ting, der kan gøres anderledes, mener han. Og han tror selv på, at han har en fair chance for at erobre en af de 25 stole i det nordfynske byråd:

- Selvfølgelig. Ellers ville jeg ikke stille op.