Tre farverige cykler skal opfylde ønske om cykelsti

Siden sommeren 2021 har Maria Tværgaard og en række naboer kæmpet for at få en cykelsti fra Søndersø til Odense, så det bliver mere sikkert at færdes på Odensevej.

Kører du på Odensevej mellem Søndersø og Odense, så kan du nok ikke undgå at lægge mærke til tre farverige cykler. Cyklerne skal gøre alle forbipasserende opmærksomme på et stort ønske fra en række af beboerne på strækningen, fortæller Maria Tværgaard, der selv bor på Odensevej.

Hun forklarer til TV 2 Fyn, at cyklerne er at op for at gøre opmærksomme på, at der er et stort behov for en cykelsti, der forbinder Søndersø og Odense. 

- Der er masser af tung trafik på vejen, og biler der kører stærkt. Samtidig er der mange, der cykler på vejen. Men det er alt for farligt at cykle med al den trafik, der er.

Cykler på Odensevej
Cykler på Odensevej
Foto: Maria Tværgaard


Idéen har Maria fået fra en anden ildsjæl, der brugte den gule cykel til at kæmpe for en cykelsti i Morud. Da det lykkedes, blev cyklen udloddet, og nu håber Maria Tværgaard, at cyklen også bringer hende og naboerne held.

- Men det handler jo ikke kun om os og vores børn. Der bor en 20 - 25 børn herude, som alle efterhånden går i skole. Det er en cykelsti til alle bløde trafikanter, der kører herude, forklarer hun.

Cyklerne kom første gang op sidste år, og Maria Tværgaard har løbende været i dialog med den nu forhenværende borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen (V) og formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalget, Anders Thingholm.

Det sidste Maria Tværgaard har hørt er, at cykelstien vil være til overvejelse ved de kommende budgetforhandlinger til efteråret. Derfor krydses alt, hvad krydses kan.

- Vi håber, det kommer med i de kommende budgetforhandlinger, men vi tør ikke helt regne med det. Jeg håber, at den vil være færdig inden for et par år, men det kræver, at politikerne kan blive enige.

Oversigt

    Oversigt