Virksomhed i Ejby: Vi kan ikke få armene ned

Virksomheden Danlad i Ejby er begejstret for beslutningen om, at den nye jernbane skal ligge nord om byen.

Virksomheden Danlad ville få sporene ført tværs igennem deres lokaler, hvis jernbanen skulle ligge syd om byen. Derfor kunne direktør Henrik Niemann Christensen ikke få armene ned efter at have fået nyheden om jernbanens placering:

- Det er kommet lidt pludseligt, men det er meget positivt, siger han.

Danlad har over længere tid haft et ønske om at udvide fabrikken, men det har de ifølge direktøren fået afslag på tidligere. Virksomheden ser derfor nu frem til igen at få arbejdsro:

- Nu kan vi igen tænke langsigtet i forhold til vores fremtidige investeringer. Så det er en dejlig dag, siger han. 

Danlads direktør har tidligere fortalt TV 2/Fyn, at han overvejede at flytte virksomheden til udlandet på grund af usikkerheden om den nye jernbanes placering. Virksomheden beskæftiger omkring 70 medarbejdere, der indtil nu har været usikre på, om de ville have et arbejde. 

- Vi har jo i snart to år stået i en uvished om, om vi skulle fraflytte adressen og finde et andet sted at være, forklarer direktøren.

Det er et flertal bestående af Enhedslisten, SF, Radikale, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti - partierne bag Togfonden - der uden om regeringen har besluttet ikke at lytte efter den anbefaling, Vejdirektoratet har fremlagt.

Vejdirektoratet anbefalede december 2016, at den nye jernbane skulle bygges syd for motorvejen, da løsningen ville være 400 millioner kroner billigere end den nordlige løsning. 

Henrik Niemann og hans medarbejdere er dog i dag glade for, at det ikke blev til den billige løsning, og de skal nu fejre, at de stadig kan beholde samme adresse på Vestfyn. 

Oversigt

    Oversigt