Den helt store guide: Alt hvad du skal vide for at nyde Tour de France i Nyborg

Her får du den store guide til, når Tour de France lægger vejen forbi Nyborg den 2. juli.

Om få dage krydser tour-feltet Storebæltsbroen og kører i mål i Nyborg, hvor der dagen igennem vil være den helt store folkefest.

Faktisk bliver det så stort et event, at kommunen selv forventer, at det bliver den mest spektakulære begivenhed i byens nyere historie.

Men der er mange ting, som skal gå op i en højere enhed, når flere tusind mennesker samles i Nyborgs bymidte.

Få herunder det store overblik over parkering, trafiksituation og meget mere. 

Klik på billederne for at læse mere om parkering, trafik, program og gode råd. 


IMG_20211119_093919

Parkering

Parkering

For at undgå parkeringskaos og at politiet skal fjerne ulovligt parkerede biler, har Nyborg Kommune lavet fem specifikke parkeringsområder rundt om byen. For at parkere på disse områder kræver det, at du køber en parkeringsbillet. Billetten kan købes her.

Når du bestiller en parkeringsbillet, får du et ankomsttidspunkt for at undgå for meget kø. Billetten skal printes ud på forhånd og lægges i forruden ved ankomst i Nyborg. Allerede ved motorvejsafkørslen vil der være billetkontrol, så hav billetten klar og kom så nemt igennem som muligt. 


Der er stadig billetter til salg. 


Handicapparkering

Der vil også være adgang til handicapparkering. Med et gyldigt handicapparkeringskort vil der være mulighed for at parkere ved banegården, hvor der er kort afstand til både målområde og bymidte. Der vil desuden være kørestolspladser ved opløbsstrækningen i målområdet overfor storskærmen. 

Du kan bestille handicapparkering ved at ringe til Ticketmaster. 


Kilde: Nyborg Kommune

Fynske Motorvej kø

Trafik

Trafik

Nyborg Kommune forventer flere tusind deltagere den 2. juli. Derfor bliver der stort pres på vejene omkring Nyborg og Storebæltsbroen.

Udover at ankomme i bil er der også mulighed for både at cykle og tage toget. 

DSB har indsat flere og længere tog, da togdriften ikke bliver påvirket af lukningen af Storebælt. Ved ankomst til Nyborg Station lander du tæt på cykelruten, målområdet og oplevelsesområderne. 

Storebæltsbroen vil være lukket fra klokken 13 til 18 i begge retninger den 2. juli. Derfor anbefaler Sund & Bælt, at du for så vidt muligt kører i dagene før eller efter. Hvis det ikke er muligt, skal du være opmærksom på tidsrummet, hvor broen er lukket og lægge turen over Storebælt i ydertimerne. 


Vær desuden opmærksom på, at motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, kan blive spærret allerede fra kl. 12.30 af hensyn til trafiksikkerheden. Motorvejene spærres ved Nyborg V og ved Slagelse V.


Fynbus har meldt ud, at busruterne bliver forkortet, så de starter og slutter uden for Nyborgs bymidte. Skal du med bussen 2. juli, skal du derfor tjekke, hvordan din bus kører, da ruterne er ændret. Fynbus forventer desuden mange rejsende. Overvej derfor, om du bør tage en tidligere afgang, hvis du har en aftale, du skal nå.


Hvis du bor i Nyborg og bliver direkte berørt af vejspærringerne, har du modtaget information om dette i din e-boks. Du kan læse mere om de enkelte områder her.

tour de france-trøjer

Program

Program

Tour de France i Nyborg bliver den helt store folkefest for alle, uanset om man elsker cykelsport eller ej. Derfor er der lavet 12 oplevelsesområder rundt omkring i byen.

I oplevelsesområderne er der tiltag og aktiviteter, musik og meget andet. Desuden er der placeret otte storskærme langs ruten, så du kan følge hele 2. etape af cykelløbet. Skærmene finder du i områderne 1, 2, 5, 6, 8, 10, 11 og 12.  

Festen fortsætter i Nyborg, efter at feltet har forladt målbyen. Her vil du både kunne opleve koncert med Fyr & Flamme og livemusik i løbet af aftenen. 

På Torvet og på havnen vil der være diverse aktiviteter og arrangementer. Dem kan du læse om her.

Program for 2. etape


Klokken 9: Oplevelsesområderne åbner

Klokken 12.15: Etapestart fra Roskilde. 

Klokken 15.20: Tour de France-karavanen ankommer til Nyborg. 

Klokken 17.10: De første ryttere forventes i mål på Storebæltsvej.

Klokken 18: Afterparty i Nyborg med livemusik fra Le Freak og Fyr & Flamme.


Læs mere om programmet den 2. juli på Nyborg Kommunes hjemmeside.

Kronprinsen_cykel

Gode råd

Gode råd

Planlæg din tur: Inden den store dag skal du planlægge din tur grundigt. Tag gerne toget til Nyborg, hvis du kan. Hvis du kommer i bil, skal du huske at booke en parkeringsbillet på forhånd. Og fyld gerne bilen helt op med passagerer. På den måde hjælper du med til, at alle kommer frem til deres parkering. 


Kom i god tid: Vær opmærksom på at Storebæltsbroen lukker i tidsrummet kl 13-18 lørdag den 2. juli. Det får stor betydning for dagens trafik, så derfor opfordrer kommunen dig til at komme til Nyborg i rigtig god tid. Der er planlagte oplevelser i byen fra kl. 9 om morgenen. 


Tag gode sko på: I store områder af Nyborg kan du ikke tage din bil med den 2. juli. Tag derfor gode sko på, da du kan komme til at gå langt og stå meget op. 
 
Orienter dig om storskærme i byen: Hele anden etape af Tour de France 2022 vises på otte storskærme langs ruten og i det centrale Nyborg. Find et kort og hold dig orienteret om skærmenes placering. 


Forbered dig på mange mennesker: Vær parat på at deltage i en stor social begivenhed med flere tusind andre cykelglade mennesker, underholdning, musik - og ikke mindst verdens største cykelløb. 


Kilde: Nyborg Kommune. 


Udover at have styr på parkeringsregler, trafiksituation og program er det også vigtigt at vide, hvordan man ser Tour de France inden for lovens rammer. Der er nemlig nogle regler, som skal overholdes, når verdens største cykelløb kommer til Danmark. Hvis du stadig sidder inde med spørgsmål, inden den gule folkefest går i gang i Nyborg, kan du finde flere svar på Nyborg Kommunes hjemmeside.

Oversigt

    Oversigt