I det fynske folks tjeneste

Efter knivstikkeri: - Det er voldsomt at blive udsat for

Det har været hårdt for både lærere og ansatte på Efterskolen ved Nyborg efter weekendens knivstikkeri.

00:19

- Det har fyldt rigtig meget, siger forstander Keld Schmidt. Video: Alexander Aagaard

Fyns Politi har anholdt en 22-årig mand i forbindelse med efterforskningen af et knivstikkeri på Efterskolen ved Nyborg. 

Læs også Anholdt: Mistænkt knivstikker bestilte briller efter overfald på efterskole

Det har været hårdt for skolens ansatte og elever, efter en lærer blev stukket med en kniv søndag morgen.

- Sådan noget her kommer meget tæt på. Det er voldsomt at blive udsat for. Det har fyldt rigtig meget, siger forstander Keld Schmidt til TV 2/Fyn.

Ro i sindene

På efterskolen er der nu lettelse blandt lærere og elever over, at den mulige gerningsmand er fundet. Indtil nu har de ikke vidst, hvorfor gerningsmanden brød ind på efterskolen midt om natten.

- Det giver lidt ro i sindene, at man har anholdt en person. Vi gjorde os nogle overvejelser over, hvad det er for en fyr, der kommer her midt om natten og bare løber ind på vores lærerværelse, siger Keld Schmidt.

Det er voldsomt at blive udsat for. Det har fyldt rigtig meget

Keld Schmidt, forstander

- Nogle af os har selvfølgelig tænkt, om det er én, der kommer her, fordi han har et udestående med os på en eller anden måde. Nu ved vi, at det er en indbrudstyv, som er blevet overrasket, forklarer forstanderen på Efterskolen ved Nyborg.

Den 22-årige mand, som politiet har anholdt, erkender ifølge politiet, at han har været på Efterskolen ved Nyborg søndag morgen. Han nægter sig dog skyldig i sigtelsen for grov vold. 

00:31

Video: Alexander Aagaard

Luk video

Sådan skete overfaldet

Overfaldet skete søndag morgen klokken fem. Allerede klokken halv tre om natten havde indbrudstyven været på besøg på efterskolen.

Læreren blev vækket af støjen og overraskede ham. Tyven blev så overrumplet, at han tabte sin højre sko, en lommelygte og sine briller.

Tyven dukkede op på skolen igen kort før klokken fem. Læreren vågnede igen og denne gang opstod der tumult, og som førte til overfaldet.

Efter knivstikkeriet stak gerningsmanden af.

Læreren blev indlagt på Odense Universitetshospital, men blev sidst søndag formiddag udskrevet. Han har det efter omstændighederne godt.