Nyborg-elever vinder filmkonkurrence om fyrværkeri

5.C på Danehofskolen i Nyborg har vundet Sikkerhedsstyrelsens landsdækkende filmkonkurrence i Fyrværkerikampagne 2015.

Med filmen 'Pas på', der fortæller om en piges bekymring for sine forældres sikkerhed, inden nytåret skal skydes ind, har 5. C fra Danehofskolen i Nyborg som en af tre klasser vundet Sikkerhedsstyrelsens landsdækkende filmkonkurrence i Fyrværkerikampagne 2015.

- Eleverne er skrappe til at lave film. De sidder virkelig med nogle kompetencer og er gået entusiastiske ind i projektet, fortæller en en stolt klasselærer Vivian Larsen.

I alt var der 187 film med i konkurrencen, der er en del af den landsdækkende fyrværkerikampagne med formål at undgå skader forårsaget af fyrværkeri.

Højt niveau

Opgaven til de unge filmmagere var at vise de fem sikkerhedsråd fortalt på en både forståelig og kreativ måde. Og det har de gjort på et flot højt niveau, siger kampagneleder i fyrværkerikampagnen, Niels Henrik Duevang.

- Alle filmene viser en imponerende entusiasme, masser af gode idéer og gode fortællinger, stor kreativitet i virkemidler og en imponerende evne til at få inddraget deres netværk, siger han.

I Sikkerhedsstyrelsen glæder kommunikationschef Mette Cramon sig over konkurrencens store popularitet og hun håber, at eleverne vil huske deres viden og erfaring omkring fyrværkeri, så de kommer helskindede gennem nytårsaften.

- Elever, lærere og deres netværk har lagt et uvurderligt engagement i at forstå og formidle de vigtige budskaber om sikker brug af fyrværkeri. Det gør helt sikkert en forskel, siger hun.

De fem fyrværkeriråd lyder:

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

5. Gå aldrig tilbage til en fuser