Rockerfredning? Borgmester er tavs

Det er besynderligt, at Nyborgs Borgmester ikke vil tage afstand fra nyborgensere, der gerne vil frede rockerne fra Politi-indsats. Lyder kritikken.

TV 2/FYN måtte i dag banke på ved Rådhuset i Nyborg for at få borgmester Kenneth Muhs i tale. Venstreborgmesteren havde nemlig ikke reageret på henvendelser på et interview. 

Vi ville gerne have spurgt ham om, hvad han som borgmester mener om, at en lang række borgere i blandt andet Nyborg giver udtryk for, at Politiet skal stoppe med at stresse rockerne i byen. I stedet bør politiet bruge tiden på flygtninge og indvandrere, mener borgerne. 

Men da borgmesteren kom ud og mødte TV 2/FYNS reporter var beskeden klar. “Jeg vil ikke citeres. Jeg vil ikke kommentere. Og jeg skal ikke deltage i nogen artikel”

Det undrer socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Det synes jeg er besynderligt. Rockere og bander er skyld i kriminalitet. Vi skal politisk  stå side og side om at fordømme dem. Og derfor undrer det mig dybt at Kenneth Muhs ikke vil stille op til interview. Og det strider imod hvad Venstre tidligere har sagt om rockere og deres kriminalitet. Når nu han ikke vil stille sig op og tage afstand.

Chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen siger i dag til TV 2/FYN, at han ikke vil forholde sig til borgernes kommentarer, men at politiet snarest vil iværksætte en oplysningskampagne, så borgerne i Nyborg kan få indsigt i, hvad politiet vil gøre i forhold til rockerne i byen.

- Politiet skal gribe ind over for alle former for kriminalitet, siger MFer og retsordfører Trine Bramsen fra Soc.dem.

Du kan se mere om historien fra Nyborg i udsendelsen 19.30. Her kan du høre et telefon-interview med Tom Larsen fra Veflinge, som opfordrer politiet til at lade rockerne være.