I det fynske folks tjeneste

Berga: Bed KL genoptage forhandlinger

Enhedslisten i Odense vil have Odense Kommune til at opfordre Kommunernes Landsforening (KL) til at genoptage forhandlingerne med de lockout-varslede lærere.

Enhedslisten har sendt et forslag til økonomiudvalget i Odense, som er overordnet ansvarlig for kommunens personalepolitik.

- Økonomiudvalget i Odense Kommune opfordrer KL til øjeblikkeligt at ændre den aggressive og uforsonlige forhandlingslinje over for folkeskolelærerne og straks genoptage realitetsforhandlinger med fokus på at sikre en arbejdstidsaftale, der fortsat fremmer kvaliteten i forberedelse og undervisning, hedder det blandt andet i Enhedslistens forslag til en skrivelse til KL.

Samtidig foreslår Enhedslisten, at økonomiudvalget meddeler KL, at Odense Kommune ikke ønsker at deltage i den planlagte lockout.

De påpeger, at lockout?en allerede efter få dage vil føre til, at kommunen overtræder lovens bogstav om elevernes minimumstimetal.

- Alt tyder på at KL og regeringen på forhånd har planlagt et forløb, hvor lærerne skulle isoleres og køres over i overenskomstforhandlingerne, siger byrådsmedlem, Per Berga Rasmussen, som begrundelse for forslaget til økonomiudvalget.

- Hensigten er at financiere regeringens folkeskolereform på bekostning af lærernes arbejdsforhold, tilføjer Per Berga Rasmussen.