I det fynske folks tjeneste

China Open: Mathias Boe og makker tabte tæt finale

Odense-spilleren Mathias Boe og makkeren Carsten Mogensen leverede flot spil i finalen ved China Open, men titlen endte på indonesiske hænder.

Mathias Boe og makkeren tabte finalen ved China Open. Foto: Miguel Medina/AFP/Scanpix/arkiv

Mathias Boe fra Odense Badminton og makkeren Carsten Mogensen var godt med i finalen i Super Series Premier-turneringen China Open, men den danske herredouble i badminton tabte alligevel i to sæt.

Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo fra Indonesien var for stærke og vandt en underholdende og tæt finale med 21-18, 22-20.

Der bliver således ingen fynske triumfer ved China Open. Viktor Axelsen tabte lørdag semifinalen til den olympiske mester Chen Long.

Boe og Mogensen var seedet som nummer fire i turneringen, mens indoneserne kun var seedet som nummer syv.

Sidste år tabte indoneserne den eneste tidligere interne kamp mod danskerne, men søndag var rollerne byttet rundt.

Læs også Argh - så gjorde han det igen: Chen Long stopklods for Axelsen

Danskerne kom skidt fra start og bagud 1-5 efter servefejl og generelt dårligt spil. Og det fortsatte med indonesiske føringer på 7-3 og 11-7.

Dernæst kom Boe og Mogensen flot tilbage i kampen og bragte sig med klogt og hurtigt spil foran 14-11 med syv vundne point i træk.

Men indoneserne fik stoppet nedturen og reduceret til 13-14 og lidt senere udlignet til 15-15. Kontakten fortsatte med stillingerne 16-16 og 17-17.

Boe Mogensen lavede dog flere fejl i slutfasen af første sæt, som gav indoneserne to sætbolde ved 20-18, og den første af dem blev udnyttet effektivt med et smash.

I andet sæt var det mere lige fra kampens start, og parrene fulgtes ad frem til 8-8 og lidt senere både 11-11 og 12-12.

 Kampen bød på mange smukke dueller, hvor begge par viste badminton i høj klasse. Flere gange vandt danskerne de lange dueller.

Boe skød et par gange nogle nemme bolde i nettet, mens Mogensen ramte tæt forbi linjerne, og de små marginaler på afgørende bolde var en af årsagerne til nederlaget.

Gideon og Sukamuljo gentog kunststykket fra første sæt og bragte sig foran 18-15. En lang maratonduel endte ud med et flot dansk point og reducering til 16-18. Der var dansk håb endnu.

Indoneserne tilspillede sig derefter hele fire matchbolde ved stillingen 20-16.

Det lignede afgørelsen på kampen, men det blev det ikke i første omgang, for alle fire matchbolde blev afværget af de heroisk kæmpende danskere.

Det blev dog det sidste positive fra Boe og Mogensen, som tabte de næste to dueller og dermed kampen.